Leerlingen voortgezet onderwijs gaan op bedrijfsbezoek in Week van de techniek

Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche biedt interessante carrièremogelijkheden aan een generatie die de banen niet voor het oprapen heeft. Daarom is het zo belangrijk om jongeren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt.

Volgende week wordt de Week van de techniek gehouden, van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari. Het activiteitenprogramma in Emmen is samengesteld door Werk en Vakmanschap en Drenthe College. Vijftien bedrijven zetten de deuren open en laten zien hoe leuk techniek is. Ook presenteren de bedrijven zich als interessante werkgever aan bijna 400 leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

In de regio Emmen brengen de leerlingen van het Esdal College, Hondsrug College, Carmelcollege en Terra Emmen een bezoek aan een zeer divers technisch bedrijvenaanbod.

(JD Techniek, Cumapol, Sent Waninge,  Emmtec Services, Philips, Delta Controls, CAS-GEA Autoschade, Bonar, Spark Holland, Hendriks Metaalbewerking, Ziemann Holvrieka, Dura Vermeer, Elektromotoren Emmen, NAM en HyLu Hydraulische cilinders).

De leerlingen kunnen daar zien hoe producten binnen de technische sector gemaakt worden. Van het herstellen van schadeauto’s en maken van elektromotoren tot duurzame energiewinning  en het maken van biertanks.

De leerlingen gaan ’s morgens naar een bedrijf en ‘s middags naar Drenthe College. Bij Drenthe College werken ze aan praktijkopdrachten op het gebied van elektrotechniek, elektronica, constructie en verspaning, laboratoriumtechniek, bouwkunde, motorvoertuigentechniek (TT-Instituut in Assen), procestechniek en de AOT.