Leave no trace: Milieuvriendelijk 'glas', beleeft primeur in Emmen tijdens BARREL Food Truck Fest

Echt glas mag tijdens een evenement als BARREL niet gebruikt worden. En de dan vaak gebruikte slappe plastic bekertjes vond de organisatie van het BARREL Food Truck Fest maar niks. Dat drinkt niet lekker en laat een enorme berg afval achter…

Tegen een kleine vergoeding is er daarom een supertof milieuvriendelijk hard-plastic eigen BARREL glas gemaakt. Bij de eerste bestelling betaal je daar een éénmalige bijdrage van €1,25 voor. Bij iedere nieuwe bestelling kun je je glas afgeven bij de bar. Dan ontvang je een nieuw, schoon exemplaar met daarin je bier, wijn of fris. Er zit geen statiegeld op het glaswerk. Het glas mag de bezoeker van BARREL houden en is daarmee dus gelijk een collectors item. 

Voor Emmen is dit een noviteit. BARREL is de eerste organisatie die deze bekers aanschaft, en daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. Vandaar ook de eigen bijdrage, die je zou kunnen zien als een vorm van entree tot het festival. Er is nog geen ander festival of evenement op de stadsvloer van Emmen dat deze bekers gebruikt. Op veel andere festivals in het land en buitenland is het al heel gebruikelijk om hiermee te werken. Bezoekers in Emmen moeten er misschien even aan wennen. Maar de eerste reacties zijn zeer positief!

Openingstijden BARREL Food Truck Fest vol.1

Zaterdag 27 juni, 13.00 uur – 22.00 uur
Zondag 28 juni, 13.00 uur – 20.00 uur

De toegang is gratis.

Voor meer informatie bekijk de website: www.barrelfoodtruckfest.nl en volg de ontwikkelingen van BARREL Food Truck Fest op Twitter, Instagram en Facebook.