Kjeld Nuis benoemd tot ereburger gemeente Emmen

Op een vol Raadhuisplein in Emmen is Kjeld Nuis zondagmiddag 8 april gehuldigd voor zijn Olympische titels.

Met een grote glimlach sprong Nuis het podium op. ,,Ik ben trots dat ik hier woon,’’ zei de schaatser tegen zijn plaatsgenoten. Die opmerking kon op luid gejuich rekenen.

Emmen trots op Kjeld Nuis
Nuis won op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea goud op de 1000 en 1500 meter. Dat Emmen ook trots is op Kjeld Nuis werd onderstreept door burgemeester Eric van Oosterhout. Hij benoemde Nuis tot ereburger van Emmen. 

Van Oosterhout prees de voorbeeldfunctie van Nuis. ,,Jij gaat hier straks de 4 mijl van Emmen lopen en dat doet heel veel mensen wat. Jij loopt door een haag van kinderen die met jou op de foto willen. Daarmee ben jij een boegbeeld voor gezond bewegen in Drenthe.”

Bron: still uit video Dagblad van het Noorden
Bron: still uit video Dagblad van het Noorden

Champagne van Usain Bolt
De olympische spirit om te winnen is bij Nuis een beetje weggezakt vlak voor de 4 mijl. ,,Ik zie het vooral als leuk uitje en ga lekker met mijn meisje rennen. Of ik bekomen ben van die champagne gaan we zien.” Daarmee doelt hij op de grote fles champagne die hij kreeg van Usain Bolt omdat hij op het podium in Pyongchang het zegegebaar van de Jamaicaanse sprinter nadeed. ,,Ik ben van de week voor het eerst met vrienden op stap geweest. Samen hebben we de grote fles champagne soldaat gemaakt.”

Eerst vakantie
Na het hardlopen is het tijd voor ontspanning. Nuis: ,,Ik ga lekker op vakantie met Jill en Jax. We gaan met z’n drietjes heerlijk van de zon genieten.”

Bron: Dagblad van het Noorden