Keuzegids HBO: 'Stenden Emmen heeft zeven Topopleidingen'

NHL Stenden Hogeschool in Emmen heeft zeven Topopleidingen. Dat staat in de Keuzegids Hbo 2020 die vandaag uitkomt.  In totaal ontvangen 19 opleidingen van de hogeschool het kwaliteitszegel Topopleiding. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Foto: NHL Stenden
Foto: NHL Stenden

De hogeschool behaalde vorig jaar al een gedeelde derde plaats in de categorie ‘beste grote hogescholen’ en dit jaar verstevigt NHL Stenden haar positie met een zelfstandige derde plek.

Ook wordt de kwaliteit van de associate degrees (Ad)‘s die NHL Stenden op het gebied van toerisme aanbiedt door de Keuzegids uitgelicht.

Welke Topopleidingen heeft Emmen?

De opleidingen Finance & Control, Chemie, Leraar Basisonderwijs (Pabo), Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, International Business, Hotel Management en Commerciële Economie zijn benoemd tot Topopleidingen. De opleiding Chemie ontvangt de kwaliteitszegel voor de vierde keer. Finance & Control en Leraar Basisonderwijs (Pabo) zijn voor de derde keer op rij bestempeld als Topopleiding en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voor de tweede keer.

Meer aandacht voor ontwikkeling Ad’s

Nieuw dit jaar is de toevoeging van de associate degrees (Ad). Naar deze vorm van tweejarig praktijkgericht hbo-onderwijs is volgens de hogeschool steeds meer vraag vanuit het bedrijfsleven. NHL Stenden speelt op deze ontwikkeling in met nieuw aanbod en doorontwikkeling van de bestaande Ad’s. Dit jaar krijgen de Ad’s Hotel Management en Commerciële Economie in Emmen de kwaliteitszegel Topopleiding. Volgens de Keuzegids Hbo 2020 onderscheidt de hogeschool zich met de Ad’s vooral op het gebied van toerisme en noemt de Keuzegids in het bijzonder hotel management.

De Keuzegids HBO 2020 is gemaakt door een onafhankelijke redactie van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie Leiden.

 

Bron: Emmercourant.nl