Kaartverkoop familiekerstvoorstelling Emmen gestart

Loods13 neemt afscheid van oude pand met spetterende versie van Scrooge!

De kaartverkoop voor A Christmas Carol (beter bekend als Scrooge) is 16 oktober gestart. Loods13 maakt deze voorstelling met spelers uit Drenthe. Het begin van een echte kersttraditie bij de theaterschool. Loods13 maakt vanaf nu ieder jaar een familiekerstvoorstelling. 

Uitzwaaimoment

Eigenlijk zou Scrooge al in het nieuwe pand in het Rensenpark gaan spelen, maar de verbouwing duurde langer dan gehoopt. Niet getreurd. Het huidige pand verdient na jaren trouwe dienst ook een officieel uitzwaaimoment en daar leent deze gezellige kerstvoorstelling zich uitstekend voor. Voor het zien van de voorstelling kunnen de bezoekers aanschuiven voor een heerlijk stamppotbuffet van Rue de la Gare. Kan het Kerstiger? 

Verhaal

Op kerstavond krijgt de vrek Scrooge bezoek van de geest van Marley, zijn overleden zakenpartner. Marley vertelt Scrooge dat hij zijn leven moet beteren. Hij stuurt drie Kerstgeesten op hem af die Scrooge een spiegel voorhouden. Scrooge beleeft tijdens de kerstnacht de meest vreselijke avonturen, maar wordt herboren wakker. Vanaf dan viert hij Kerst zoals het hoort: gul, goedlachs en zorgzaam voor mensen om hem heen. Scrooge, A Christmas Carol, is dé kerstklassieker van Charles Dickens. De bewerking is van Bruun Kuijt. 

Gezocht: vrijwilligers, kerstbomen, stuclopers, tafels en lampen

Zoals je nog een laatste rondje in je oude trouwe auto rijdt voor hij echt weg moet, zo maken de mensen van Loods13 ‘hun’ pandje nog een keer op voor de finale van de theaterschool aan de Flintstraat. Voor de kerstvoorstelling zijn ze daarom op zoek naar grote hoeveelheden zwart stucloper, mooie oude eettafels en heel veel schemerlampen. Het oude theatertje verdient het!

Om het allemaal te kunnen realiseren is Loods13 druk op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de opknapbeurt van het theater en hulp tijdens de voorstellingen. 

De voltallige, enthousiaste en zeer kleurrijke cast van Scrooge!
De voltallige, enthousiaste en zeer kleurrijke cast van Scrooge!

Tickets en data

Scrooge speelt van 18-26 december aan de Flintstraat 29 in Emmen. Een kaart voor Scrooge kost € 9,- voor de try outs en € 10,- voor de voorstellingen. Mee-eten met het stamppotbuffet kost € 5,-. Kaarten bestellen en meer informatie: loods13.nl.