JOOP ZOETEMELK 35 JAAR NA ZEGE WEDEROM TE GAST BIJ GOUDEN PIJL

Joop Zoetemelk, inmiddels al jaren woonachtig in Frankrijk, is 35 jaar na dato wederom aanwezig bij De Rabobank Gouden Pijl. Ditmaal als gast en spreker in het (netwerk)middagprogramma dat geleid wordt onder dagvoorzitter Herbert Dijkstra.

We schrijven 1980, de vijfde Gouden Pijl in Emmen wordt verreden. Een jaar nadat Hennie Kuiper de Pijl op zijn naam schreef, greep Joop Zoetemelk naar de eer. Maar liefst 75.000 mensen kwamen in 1980 naar de Gouden Pijl om de toenmalige Tour de France winnaar Joop Zoetemelk te huldigen. Emmen barstte bijna uit zijn voegen en de massa toeschouwers bleef lang aan haar plekje langs het parcours gekluisterd. In het profpeloton reden vedetten als Francesco Moser en Joaquim Agostinho mee, die veel aandacht trokken. Tot groot vermaak van het publiek ging de winst naar Joop Zoetemelk voor Michel Pollentier (B) en Rudy Pevenage (B).

Tijdens het middagprogramma van de Gouden Pijl wordt in Wereldrestaurant PUUR teruggeblikt op twee grote evenementen dichtbij huis: de NK Wielerweken van juni jl. in Emmen en de Grand Départ van de Tour in Utrecht met onder andere enkele huidige profrenners en schrijver en verslaggever Jeroen Wielaert die de grote lobby hield om de Tour naar Utrecht te krijgen. Het belooft een interessante middag te worden.

Kaarten voor deze netwerkmiddag zijn nog verkrijgbaar (zie website www.goudenpijl.nl). Vanzelfsprekend is Joop Zoetemelk de gehele middag en avond te gast in Emmen, evenals Hennie Kuiper, inmiddels al jaren vaste adviseur van De Pijl.