Jonge Emmenaar ontdekt en klaar voor het wereldpodium

Muzikaal succes in het buitenland met je eigen single, model zijn van bekende merken als Gucci en Hugo Boss. Dat is een droom die vele jongens en meiden zullen hebben. Deze droom van Emmenaar Justin Ripassa, student aan NHL Stenden in Emmen, komt daadwerkelijk uit.

Foto: Justin Ripassa
Foto: Justin Ripassa

Zijn single ‘Passing by’, die hij afgelopen zomer heeft uitgebracht, is inmiddels niet alleen in Nederland en Engeland, maar wordt vanaf vandaag ook in Azië en Australië gereleased. Daarbij is hij ook nog eens benaderd om model te worden voor merken als Gucci, Calvin Klein, Hugo Boss en H&M. Het kan dus zomaar zijn dat je komend jaar deze Emmenaar overal tegenkomt!

We spraken Justin Ripassa, die de komende maanden in Cardiff in Verenigd Koninkrijk (Wales) verblijft, aan de telefoon na al deze bijzondere berichten. “De afgelopen tijd is in snel tempo voorbij gegaan met alle geweldige dingen die op mijn pad zijn gekomen.”

Het is allemaal gestart op 19 augustus van dit jaar, met de release van zijn tweede single ‘Passing By’. Die is in korte tijd op Spotify in heel veel playlists opgenomen die een link hebben naar Netflix series als ‘La Casa de Papel’ en ‘Sex Education’. Met daarbij de meeste luisteraars uit Mexico en Californië USA. Daarnaast is Passing By ook veel op radio NPO 5 Omroep Max, waar Justin in november een live optreden mag doen in Hilversum.

Hoe komt je single dan plots ook in Azië terecht? 
“Tijdens mijn avontuur in Cardiff kwam er vanuit het netwerk van goede vriend en producer Jeff Zwart veel belangstelling voor onze muziek en ‘Passing By’. Deze belangstelling is na veelvoudig contact uitgegroeid tot een contract met platenmaatschappij ToCo Azië voor de gebieden Azië, Nieuw-Zeeland en Australië om mijn huidige en volgende releases op Aziatische radio, televisie en playlists te krijgen. Het contract is in Cardiff ondertekend, en de Aziatische release van mijn single Passing By zal op 11 oktober plaatsvinden.”

Een modellen carrière ernaast voor niet de minste merken. Hoe ben je daar zo ingerold?
“Door de videoclip van Passing By ben ik benaderd door een groot modellenbureau in het Verenigd Koninkrijk die samenwerkt met o.a Gucci, Hugo Boss, Calvin Klein, H&M, Asos enz. Zij vroegen mij of ik op zeer korte termijn naar Londen kon komen voor een testshoot, waarnaar besloten zou worden of zij met mij verder willen. Het was voor mij het winnende lot uit de loterij dat ik uitgekozen ben om vanaf nu fotoshoots met dit bureau voor deze grote merken te kunnen doen.”

Verder besteedt Justin zijn meeste tijd in Cardiff met veel muziek maken. Hij speelt vaak samen met ‘The Cowbridge Male Choir’ en geeft hij  workshops aan de Cardiff University over muziek, personal branding en netwerken. Daarnaast zijn er ook nog meer optredens in en om Cardiff in de komende maanden gepland.