Jeroen Wielaert in Emmen tijdens Gouden Pijl

Op initiatief van Bibliotheek Emmen en de organisatie van de Gouden Pijl  komt op 11 augustus, de dag  van de Gouden Pijl, Jeroen Wielaert (1956) naar Emmen.

 Jeroen Wielaert is verslaggever, columnist en auteur, o.a. op het gebied van sport. In 2014 versloeg hij voor de twintigste keer de Tour de France. Naast zijn radiowerk schrijft hij columns  en boeken over wielrennen. Zijn laatste boek ‘De Tour van Utrecht’ verscheen onlangs. Maar liefst 12 jaar lobbyde hij om de Tour naar Utrecht te krijgen en dat is nu dus gelukt.

Jeroen heeft al vele boeken over wielrennen op zijn naam staan, waaronder ‘Het Frankrijk van de Tour’, en ‘Het Vlaanderen van de Ronde’.

Naast sportverslaggever schrijft hij ook over popmuziek en de Tweede Wereldoorlog. Het boek ‘De Missie’ over de Drentse blueszanger Harry Muskee, is ook van zijn hand.

Jeroen Wielaert vertelt in de bibliotheek over zijn leven en werk.  Dit zal zijn op dinsdagmiddag 11 augustus, van half drie tot half vier. De toegang is gratis.

Na zijn optreden in de bibliotheek zal hij een bijdrage leveren aan het VIP-programma, georganiseerd door de Gouden Pijl.