Initiatieven voor ouderen

Soms krijgen wij de vraag of er voor ouderen wel genoeg wordt georganiseerd. Daarom zetten we een paar inwonersinitiatieven - die speciaal voor ouderen zijn - op een rij.

Stichting Cho 50+
Cho is een gezellige en gastvrije ontmoetingsplek. Cho betekent vlinder in het Japans. Cho staat voor vrijheid, blijheid en gastvrijheid in de Oosterse cultuur. Cho is een belangrijk symbool voor Joop Reilman en Jeany Veras, de initiatiefnemers van Cho50+. Overigens is het niet alleen voor 50+, iedereen is welkom en kan binnenkomen voor een praatje, drankje en/of spelletje. Dit kan op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Elke zondag is er een muziekmiddag. Verder zijn er workshops over Chie, aerobics en dans.

Het weekprogramma is als volgt:
Woensdag: aerobics 11.00-12.00 uur
Woensdag: 'creatieve bende' 13.00-16.00 uur
Donderdag: chie 12.00-12.45 uur
Zondag: chie 11.00-11.45 uur
Zondag: muziek live of dj 14.30-17.00 uur

Meer over Cho 50+? Bekijk dan hun Facebookpagina.

Bron: Facebookpagina Cho 50+
Bron: Facebookpagina Cho 50+

WijkKlikEmmerhout
WijkKlikEmmerhout bestaat uit een groep vrijwilligers die de digitale vaardigheden van met name oudere inwoners van Emmerhout wil bevorderen. Daardoor houden ze zelf zoveel en zolang mogelijk de regie in eigen handen. Overigens zijn ze er ook voor mensen die niet in Emmerhout wonen. Iedereen is welkom. Naast de digitale vaardigheden nemen ze ook ruim de tijd voor sociale contacten. Dat verbindende effect vinden ze belangrijk. Een les bij WijkKlikEmmerhout kost € 5,-. Op deze pagina lees je er meer over.

Social app Klup
Op een bepaalde leeftijd lukt het minder snel om in contact te komen met mensen uit je eigen woonomgeving met dezelfde interesses. Via de app Klup kunnen vijftigplussers met elkaar verbinden en gezellige activiteiten plannen. Wil jij graag in contact komen met leeftijdsgenoten om samen leuke dingen te kunnen ondernemen? Download dan de Klup app via de Google Play Store of via de App Store. Op deze pagina lees je er meer over.

Eeterij op 't plein
Eind mei organiseerde Dorpsbelangen Emmer-Compascuum in samenwerking met Stichting Maatschappelijk en Cultureel Centrum Emmer-Compascuum (SMCC) de eerste editie van Eeterij op ’t plein. Alle ouderen uit Emmer-Compascuum waren hiervoor uitgenodigd. Er waren géén kosten aan verbonden, dankzij vele sponsoren kon dit gratis worden aangeboden. Ook vervoer van en naar het mooie Deele Plein kon geregeld worden. Het is de bedoeling dat dit evenement vaker gaat plaatsvinden. Lees hier meer over de eerste editie.

Ontbreekt er nog iets? Laat het ons weten!