Hollandse topacts staan volgend jaar centraal op Hello Festival in Emmen

Anouk, De Staat, De Dijk en Krezip. Dat zijn enkele van de grote namen volgend jaar op het Hello Festival in Emmen.

De organisatie maakt vandaag de eerste zestien namen bekend die op 6 en 7 juni komen optreden aan de boorden van Grote Rietplas. Dat is ongeveer de helft van het aantal bands en artiesten dat komt, zegt organisator Richard de Groot. "Het is even afwachten wanneer daar de bevestiging van komt, maar er komen nog veel meer namen bij de komende weken."
Afgelopen zomer stonden internationale grootheden als Keane en Lenny Kravitz op het Emmer podium. Vooralsnog is alleen de Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons gecontracteerd.

Familiefestival

Hello Festival, voorheen bekend als Retropop, veranderde vorig jaar van naam om een breder publiek aan te spreken. "We willen echt een familiefestival zijn voor jongeren en ouderen. Dat papa en mama samen met bijvoorbeeld zoon en dochter komen."

Vorig jaar is dat volgens De Groot goed gelukt. "We hebben gezien dat er veel jeugd samen met ouders bij ons op het terrein waren. De jongeren zeggen nu ook: Het is niet meer Retropop, maar het Hello Festival, het is niet meer alleen voor mijn ouders maar ook voor mij. Voor de jeugd komt Kraantje Pappie nog een keer. Ook komen Joost en de Gebroeders Scooter."

Ticketprijzen gedaald

Om het gezinnen aantrekkelijker te maken, zijn de ticketprijzen omlaag gegaan met 10 procent. Een dagkaart kost nu 57,50 euro. Nieuw zijn de kaarten voor de jeugd. "Tot 16 jaar is dat 25 euro en tussen 16 en 21 jaar is het 45 euro", legt de organisator uit. "Kom je met een vriendengroep van 10 of meer. Dan kost een dagkaart 53,50 en krijgt iedereen er één consumptie bij."

Een passe partout kost 99 euro. De kaarten zijn vanaf vandaag te koop. De organisatie hoopt op 30.000 bezoekers. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, toen zijn 27.000 kaarten verkocht. 

Dit zijn de namen die tot nu toe bekend zijn:

Neville Staple Band (The Specials)
Anouk
De Staat
Krezip
Al McKay’s Earth Wind &Fire Experience
De Dijk
Matt Simons
Spargo
Indian Askin
Kraantje Pappie
Snelle & Live Band
Joost
Hans de Booij
Kris Barras Band
Suzan & Freek
Daredevils
Gebroeders Scooter

 

(bron: RTV Drenthe)