Growing Emmen lanceert ondernemerschapsmarkt

Belasting aangifte doen, algemene voorwaarden opstellen, online marketing. Zaken waar je als ondernemer mee te maken krijgt, maar wat komt er precies bij kijken?

Het ondernemersspreekuur bij Growing Emmen (foto: Growing Emmen)
Het ondernemersspreekuur bij Growing Emmen (foto: Growing Emmen)

Die vraag staat centraal tijdens de eerste ondernemerschapsmarkt in Emmen op woensdag 22 januari. Een nieuw initiatief van Growing Emmen, Ondernemersfabriek Drenthe en gemeente Emmen.

Kenniscarrousel

De markt vindt volgens Dénis Assen van Growing Emmen plaats in de avonduren. ,,Ondernemers in spe krijgen tijdens de bijeenkomst een beeld wat er bij ondernemerschap en het starten van een bedrijf precies komt kijken.”

Tijdens een tweedelig kenniscarrousel krijgen starters de fijne kneepjes van het ondernemen mee. ,,Een administratie bijhouden, BTW-aangifte doen, nut en noodzaak van verzekeren, het opstellen van contracten zijn enkele van de kennisonderwerpen die aan bod komen.”

Vertrek Kamer van Koophandel

De ondernemerschapsmarkt is volgens Assen tevens een reactie op het vertrek van de Kamer van Koophandel uit Emmen, en Drenthe. ,,De KvK verwijst ondernemers alleen nog maar door naar website voor het verkrijgen van informatie. Growing Emmen biedt met deze markt juist persoonlijk contact aan. Net als het wekelijkse ondernemersspreekuur.”

Speciale gast is Jan Schutrups uit Exloo. ,,Hij is in 2010 uitgeroepen tot ondernemer van het jaar en vertelt uit eigen ervaring zijn ondernemerschapslessen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om met specialisten van een bepaald onderwerp in gesprek te gaan”, zegt Assen.

Welke specialisten zijn van de partij op de ondernemersmarkt?

Die specialisten lopen uiteen van juridische zaken tot belasting en boekhouden, verzekeringen en online marketing. Aanwezig zijn netwerkspecialist Johan van Tiel, Maartje Zwikker van Yspeert Advocaten, Dennis Buurs van Kroese Wevers, Auke Lenstra van Brink Bedrijfsverzekeringen, Martin Vos van Fox Support en Paul van Braam van Stichting Marketing Regio Emmen.

De markt begint 22 januari om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De eerste 25 deelnemers die zich aanmelden kunnen gratis meedoen.

Bij Growing Emmen zijn ruim honderd ondernemers actief met flexwerken, bijeenkomsten en evenementen in Emmen Centrum.