Groot zonnepark in het Rundedal in Emmen

In het Rundedal in de gemeente Emmen komt een zonnepark van 190.000 m2. Dit is ongeveer gelijk aan 38 voetbalvelden. Het bedrijf SolarEnergyWorks uit Utrecht heeft hiervoor een vergunning aangevraagd.

Het zonnepark is goed voor de opwekking van circa 11 megawatt aan zonne-energie. Dit biedt kansen voor onder andere de tuinbouwsector. Als het volgens planning verloopt, wordt per 1 januari 2017 gestart met de bouw van één van de grootste zonneparken van Nederland. SolarEnergyWorks gaat in gesprek met de tuinbouwondernemers om te kijken hoe zij hierop aan kunnen sluiten. Zo kunnen mogelijk de energiekosten voor de tuinders omlaag. Door het gebruik van zonne-energie kan de glastuinbouw verder verduurzamen. Ook de regionale economie profiteert hiervan: SolarEnergyWorks vraagt aan het lokale bedrijfsleven om de werkzaamheden voor installatie en onderhoud uit te voeren.

De gemeente Emmen stimuleert duurzame energie, zoals zonne-energie. Dit bespaart geld en is beter voor het milieu. Wethouder René van der Weide is hier voorstander van: "Ik zie veel meer voordelen van zonne-energie dan van windenergie. Helaas hebben we geen keuze of er wel of geen windmolens komen, maar hebben we wel de keuze of we zonneparken willen. Ik ben blij dat deze ontwikkeling nu ook op gang komt. Met een zonnepark in het Rundedal hebben we als gemeente Emmen één van de grootste zonneparken van Nederland.Het draagt niet alleen bij aan onze energie-doelstelling, maar kan ook de tuinders helpen! Het is de juiste tijd voor dit initiatief en wij werken hier graag aan mee".