Gratis met de stadsbus naar Emmen

Van 22 december tot en met 1 januari kan iedereen gratis gebruik maken van de stadsbus in Emmen. Om het openbaar vervoer te stimuleren en de parkeerterreinen te ontlasten, biedt de gemeente Emmen gratis vervoer aan op lijn 1, 2, 3 en 4 in Emmen. Op vrijdag 23 december en zaterdag 24 december biedt de gemeente Emmen ook gratis vervoer aan vanaf de Meerdijk. Met lijn 12 (Meerdijk – Centrum) kunnen mensen gratis naar het centrum van Emmen reizen. Lijn 12 rijdt deze twee dagen vier keer per uur.

Deze actie is een herhaling van de OV-actie eind 2014 en 2015. Ook toen konden bezoekers aan het centrum een aantal dagen gratis gebruik maken van de stadsbussen in Emmen. Er werd toen twee keer zoveel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer dan gebruikelijk. Wethouder Bouke Durk Wilms besloot mede daarom dit jaar het vervoer met de stadsbus nogmaals gratis aan te bieden voor een langere periode: “Iedereen moet naar Emmen centrum kunnen komen in de vakantie en rondom de feestdagen. Met deze actie willen we inwoners van Emmen stimuleren om met de bus te komen. Zo is er voor bezoekers die van verder komen meer ruimte op de parkeerterreinen. Dit jaar is lijn 12 in de actie meegenomen zodat onze inwoners in de dorpen die iets verder van het centrum wonen ook gebruik kunnen maken van het gratis vervoer”. De dienstregeling van deze stadsbussen is te raadplegen op www.qbuzz.nl/gd.

Actie OV-chipkaart Op vrijdag 23 december en zaterdag 24 december staat er een promotiebus van het OV-bureau bij de bushalte op het Marktplein. Bij deze promotiebus kan iedereen voor € 3,50 in plaats van € 7,50 een OV-chipkaart kopen. De promotiebus staat er beide dagen van 11.00 tot 15.00 uur.