Gooi Maar In M´n Pet Festival ruimschoots volgeboekt

Het 15e Gooi maar in mn Pet Festival 2015 op koopzondag 30 augustus is dit jaar meer dan volgeboekt. Fantastisch meldt organisator Gerald Janse (Gitareon/Adevents) die het festival namens de Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad organiseert.

Meer dan 60 aanmeldingen uit alle delen van het land. Het Gooi maar in mn Pet Festival is dan inmiddels ook uitgegroeid tot een festival met landelijke bekendheid. Maar goed dat het aantal locaties is uitgebreid met plekken op het nieuwe Raadhuisplein.

Aanmeldingen in alle soorten diversiteit: gitaar, banjo, mandoline, meerstemmige zang, saxofoon, trekzak, theekistbas, folk, country, hardrock, pop, en zelfs een aantal dj%u2019s die zich hebben aangemeld.

Selectie zal echter deze week plaats vinden. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zal plaatsing niet zijn op volgorde van aanmelding, maar op geschiktheid voor de toe te wijzen plek en op diversiteit. En nog een belangrijke wijziging is dat het festival nog minimaal versterkte acts zal tellen. Voorgaande jaren overstemden de acts elkaar nog wel eens, aldus Janse.

Naast een aantal categorieën waarin er prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld door de ondernemersvereniging, wordt er ook dit jaar weer een hoofdwinnaar gekozen. Deze act wint een photoshoot van fotograaf Bert Zefat en een studio opname bij Martin Sterken. Martin zit zelf ook in de jury.

Producer/songwriter Martin Sterken (36). Producer en schrijver van vele Top100 hits, 3 gouden CD-Albums en meer dan 400 cds van zijn hand werkte al met vele bekende Nederlandstalige artiesten zoals: Jannes, Henk Wijngaard, Jacques Herb, Arie Ribbens, Ria Valk, Mieke, Jordy van Loon, Jose Hoebee (LUV) en vele, vele anderen.

Het festival vindt plaats in het gehele centrum van Emmen op koopzondag 30 augustus van 13.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een finale en prijsuitreiking in de muziekkoepel.

Belangrijke mededeling voor de bezoekers: denk aan veel, heel veel kleingeld! Een aantal acts schenken hun opbrengst aan een goed doel en zullen dit ook promoten.

Aanmelden kan helaas niet meer, maar er is nog wel informatie te vinden over het festival op: www.gitareon.nl (klik logo straatmuzikantenfestival).