Full Colour Festival brengt Emmen Centrum (toch) weer in exotische sferen

Het Centrum van Emmen, en dan met name het vernieuwde Marktplein en de directe omgeving, zal komende zondag, opnieuw het toneel zijn van het Full Colour Festival. De 22ste editie al weer, waarvan het lange tijd onzeker was, of het doorgang zou vinden. Maar het festival gaat door, weliswaar in een wat bescheidener opzet. Maar daar staat tegenover, dat nu voor het eerst op een van de podia, het zogeheten Horecapodium voor de Hema, de muziek doorgaat tot 22.00 uur en niet al om 18.00 uur stopt.

Diverse bands en artiesten
De klanken van Afrikaanse, Zuid Amerikaanse en Molukse bands en artiesten, zoals Napalma Brasil, die die ochtend nog uit Portugal komt overgevlogen, Latin Soul Connection, Knight Susan, een tienkoppige skaband, en nog veel meer, zullen de oren strelen. De geuren van exotisch eten, dat in tientallen stalletjes wordt klaargemaakt, zal de neuzen prikkelen. Natuurlijk is er ook een uitgebreide markt, waar mooie hebbedingetjes uit andere werelddelen worden verkocht en waar veel goede doelen-organisaties hun doelstellingen zullen proberen uit te dragen aan de festivalbezoekers. In de Koepel gaan de Marokkaanse dj Nassi en de Surinaamse dj Rinaldo muziek uit eigen land draaien. De hele middag zijn er twee rondtrekkende straatacts: de Caraibische Brassband Agogo en the Instrument-man, die bezoekers zal verleiden om samen met hem muziek te maken. En hoe professioneel de bands en artiesten ook mogen zijn, het kinderconcert op het Regiobank-podium om 17.30 uur zal ongetwijfeld het hoogtepunt van het festival worden, dat veel bezoekers en ouders van de kinderen natuurlijk enthousiast en tegelijk ontroerd zal maken.

Programma kinderen
Vanaf 13.00 uur zal er in twee kleurrijke Afrikaanse tenten, ieder half uur, voor kinderen van alle leeftijden een muziek-workshop gegeven worden, waarbij les gegeven wordt in het bespelen van niet westerse muziekinstrumenten als djembees, trommels uit Kenia en Ruanda, fluiten uit Turkije en Marokko, duimpiano's, snaarinstrumenten, rammelaars, waterkalebassen, rainsticks, didgeridoos, bellen, kikkerraspen en nog veel meer. De workshops worden gegeven door Mike Onyango, een van de beste trompettisten uit Kenia en Momo Toure uit Guinee.Tijdens de workshop wordt iedere keer hetzelfde muziekstuk geleerd, zodat eind van de middag ruim honderd kinderen (er zijn meer dan honderd muziekinstrumenten voorhanden) de gelegenheid hebben om op het grote podium een optreden weg te geven. Dit onderdeel van het festival vindt plaats in het kader van Emmen Culturele hoofdstad van Drenthe. De deelnemende kinderen zullen laten zien dat ze van Goede Grond komen.

Ga voor meer informatie naar de website.