Fiby Products vestigt zich in Emmen

Emmen - Emmen krijgt er een nieuw biocomposieten bedrijf bij: Fiby Products. Dat werd donderdagochtend bekendgemaakt tijdens het Biobased Business Event in Emmen.

Het bedrijf gaat duurzame producten en componenten ontwikkelen, fabriceren en verkopen, die gemaakt zijn van onder meer natuurlijke en andere sterke vezels , zogenaamde (bio)composieten. Bijvoorbeeld voor weg- en waterbouw gerelateerde producten, zoals sluisdeuren en kipperwagens, en voor de bouw, transport en windenergie. Het bedrijf wordt gevestigd aan de Karel Doormanstraat op bedrijventerrein Bargermeer-Zuid.

Brug voor Wildlands

Fiby Products is een samenwerking tussen Composite Technology Center (CTC) uit Almelo, Machinefabriek Emmen en Roelofs Kippers uit Rouveen. CTC en Machinefabriek Emmen ontwikkelden en produceerden al samen de biocomposietbrug voor Wildlands Adventure Zoo. Dit zorgde voor veel positieve reacties en opdrachten uit in binnen- en buitenland. Uiteindelijk leidt dit succes nu tot de oprichting van het nieuwe bedrijf Fiby Products.

Door de komst van Fiby Products wordt het groene Chemie (biobased en composieten) cluster in Emmen verder versterkt met meer kennis, met nieuwe producten en innovaties.

Vijftien banen erbij

Ook zorgt de komst van het bedrijf voor extra werkgelegenheid. In eerste instantie gaat het om 15 banen, die het bedrijf gaat invullen met inwoners uit de gemeente Emmen, die nu nog een uitkering hebben.