Emmer band Midget Academy wint PopSport publieksprijs

AMSTERDAM/EMMEN - De Emmer poprock-formatie Midget Academy heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de finale van de landelijke PopSport wedstrijd. Dat gebeurde in de Sugar Factory/Melkweg in Amsterdam, waar tien jonge bands uit heel Nederland om de titel streden.

Tien bands en muzikanten werden een jaar lang gecoacht door professionals uit de muziekwereld. Een jaar geleden startten zij in hun eigen provincie en volgden daar workshops met andere muziektalenten uit de regio. De act die zich daarin het meest ontwikkelde is doorgestroomd naar het landelijke programma, waarbij ze drie maanden intensief begeleid worden door hun personal coach en ook nog een dag vertoeven in Kytopia. Op het afsluitende PopSport Eindfestival gaven alle bands en muzikanten een live optreden en is de PopSport Talent Award 2014 uitgereikt.

Midget Academy mocht als winnaar van de Drentse popprijs aantreden en speelde het publiek plat. De band, die onlangs een videoclip opnam op het schoolplein van het Esdal College aan de Oosterstraat in Emmen, mag op 5 mei optreden op het bevrijdingsfestival in Assen.

Ga voor meer informatie naar de Facebook pagina van Midget Academy.

Bron: Dagblad van het Noorden / PopSport