Emmense jeugd mag achter de schermen bij brandweerkazerne

Emmen – Speciaal voor deelnemers van de VLOG battle opent de brandweer de deuren van de brandweerkazerne in Emmen. Deelnemers krijgen een exclusief kijkje achter de schermen. De brandweer laat zien welke technieken schuilgaan achter een tankautospuit, hoogwerker en eerste hulpverleningsvoertuig. Ook krijgen de deelnemers een 3D-bril op waarmee ze in Virtual Reality een brand gaan blussen. Wie wil deelnemen aan deze rondleiding, kan dat tot woensdag 7 maart a.s. laten weten via info@vlogbattle.nl.

Jongeren die nog niet deelnemen aan de VLOG battle, kunnen zich nog steeds gratis aanmelden via www.vlogbattle.nl. Alle jongeren van 10 t/m 17 jaar oud uit regio Emmen kunnen meedoen. Op vrijdagmiddag 9 maart a.s. van 15.30 tot 17.00 uur kunnen deelnemers achter de schermen kijken bij de brandweerkazerne in Emmen. Hoofd Incident Bestrijding Marcel Kuper ontvangt de deelnemers en een aantal brandweermannen leidt de groep vervolgens rond. Alle deelnemers krijgen een VR-bril mee naar huis.

Meedoen
Het doel van de VLOG battle is om jongeren in de regio op een speelse en uitdagende manier warm te maken voor alles wat met techniek te maken heeft. Deelnemers krijgen de kans om achter de schermen te kijken bij bedrijven uit de regio en hier een vlog over te maken. Deze vlog kunnen ze insturen via www.vlogbattle.nl. Hiermee maken ze kans op mooie prijzen, zoals een stoere rugtas, Iphone X of studieboekenpakket. Deelname aan de VLOG battle is helemaal gratis.

Om mee te dingen naar de hoofdprijs, een Macbook, aan het einde van de battle, moet een deelnemer minimaal aan twee thema’s hebben meegedaan. Een deelnemer die nu instroomt, maakt nog kans.


Prijsuitreiking
De rondleiding bij de brandweerkazerne is onderdeel van het thema Veiligheid & Gezondheid. De prijsuitreiking van dit thema is op vrijdag 16 maart a.s., voorafgaand aan de wedstrijd van FC Emmen, in stadion De Oude Meerdijk. De hoofdprijs is deze ronde een Iphone X, maar ook de nummer twee en drie gaan niet met lege handen naar huis. Deelnemers die naar de prijsuitreiking komen krijgen twee kaartjes voor de wedstrijd FC Emmen tegen Helmond Sport.