Emmen op tv!

Zappsport, Brandpunt, Puberruil Zapp, Andere Tijden en Ondernemen doen we zo. Emmen en omgeving was de afgelopen tijd volop op tv!

Zappsport
Bij basisschool De Bente in Emmer-Compascuum zijn onlangs opnames gemaakt van de selectieproef voor De Battle van het kinderprogramma Zappsport van de AVROTROS. Deelnemers waren meisjes en jongens van groep 7 en 8 van De Dreef en De Bente. Vier jongens en vier meiden hebben zich geplaatst voor de battle: een handbalwedstrijd de in sporthal Angelslo. Wie gaan er naar huis met de Zappsport bokaal, de jongens of de meiden? Bekijk de aflevering van Zappsport!

Brandpunt
Henk van der Aa gaat terug naar zijn geboortestreek, de Veenkoloniën. Hier ontdekt hij dat de Groningers en Drenten veel positiever en veerkrachtiger zijn dan misschien wel gedacht. Juist omdat Den Haag zo ver weg is, vinden ze voor elke uitdaging een bijzondere oplossing. Je ziet 't in deze aflevering van Brandpunt.

Puberruil Zapp
Breakdancer Martijn uit Emmen ruilt met de Friese boerenjongen Finn. Finn woont in Twisk en staat op met koeien en gaat er mee naar bed. Zijn leven draait om dieren en de boerderij. De nieuwsgierige Martijn uit Emmen wil daarentegen zijn danskwaliteiten showen in een videoclip van rapper Drake. Hoe zal het breakdancer Martijn vergaan op het platteland? Kom erachter in deze aflevering van Puberruil Zapp!

Andere Tijden
Terwijl Groningen beeft en voornamelijk boos is op de NAM, is het bedrijf in het Drentse Schoonebeek een graag geziene gast. Eind jaren veertig streek de NAM in Schoonebeek neer en veranderde het arme plattelandsdorp in een van de rijkste gemeenten van Nederland. Het bedrijf bracht werkgelegenheid, vertier, wegen maar vooral geld. Boer Henk Engberts is een van de inwoners van Schoonebeek die lang geprofiteerd heeft: “Door de NAM is het dorp “uit de kloeten” gekomen, zoals we dat hier zeggen.” De aflevering was te zien op NPO 2 en hier terug te kijken.

Ondernemen doen we Zo
De plastic bakjes waarin bijvoorbeeld vleeswaren in de supermarkt verkocht worden. Hoe worden deze verpakt en welke machines komen daarbij kijken? Presentator Jeroen van het RTL 7 programma Ondernemen doen we Zo ging langs bij Repak. Het fragment kun je hier terugkijken.