Week van de Voorscholen: 'Wat heeft mijn kind eraan?'

De 56 voorscholen in de gemeente Emmen zetten van 16 tot en met 20 september hun deuren open.

Vaak zijn ouders nog onbekend met wat een voorschool precies inhoudt. Voor wie is het? Wat gebeurt er? En wat kan mijn kind eraan hebben? Vragen die tijdens de Week van de Voorscholen - op initiatief van Stichting Peuterwerk, Stichting Ontwikkeling Kindcentra Emmen en de gemeente - worden beantwoord.

‘Binnenkomen en meekijken’

Thea Hooijer van Stichting Peuterwerk: ,,We draaien tijdens deze open week het normale programma op de voorscholen, zodat ouders een goede indruk krijgen van wat er gebeurt. Iedereen mag tijdens de week binnenkomen en meekijken in de voorschool. ”

Stap naar basisonderwijs is kleiner

In 2015 ging in de gemeente Emmen de eerste voorschool van start en vóór de zomer van 2018 was bij elke basisschool een voorschool gerealiseerd, 56 in totaal.

Alle kinderen tussen 2,5 en 4 jaar kunnen op de voorscholen spelenderwijs met leeftijdsgenootjes leren en ontdekken. De stap naar het basisonderwijs is daardoor veel kleiner en er ontstaat een doorgaande leerlijn van 2,5 tot 12 jaar. De leerkrachten op de basisschool weten al meer over de ontwikkeling van het kind waardoor minder achterstanden ontstaan.