Emmen is beste stagegemeente van Nederland

De gemeente Emmen is verkozen tot beste stagegemeente van Nederland. In de finale in Amersfoort werd afgerekend met de gemeente Woerden en het waterschap Hoogheemraadschap van Delfland. De verkiezing door de Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds is jaarlijks. Emmen heeft elk jaar zo’n honderd stageplaatsen en investeert veel in contact met de opleidingen.

De verkiezing ‘Beste stagebedrijf gemeente of waterschap 2014’ wordt jaarlijks uitgeschreven door A+O fonds Gemeenten en A&O-fonds Waterschappen in samenwerking met kenniscentrum ECABO.

De vakjury, bestaande uit afgevaardigden van het A+O fonds gemeente en waterschap, onderwijs en ECABO, vindt dat de gemeente Emmen het stagebeleid op een goede manier heeft opgezet en geborgd. Zo heeft de gemeente een stagebureau. Het bureau is het centrale aanspreekpunt waar het hele proces, van acquisitie tot het ontzorgen en faciliteren van praktijkopleiders plaatsvindt.

Juryvoorzitter Katia Steinmetz: “Het is positief dat de praktijkopleiders trainingen volgen om hun deskundigheid te bevorderen. Verder vindt de begeleiding plaats op inhoud en op de persoonlijke leerdoelen van de stagiairs. Dat spreekt ons zeer aan.”

“Emmen heeft een groot hart voor stagiairs”, vertelt Marieke ten Brinke, stagecoördinator gemeente Emmen. “We willen graag een bijdrage leveren aan een goed stagebeleid voor jongeren. We zijn trots op onze gecoördineerde en proactieve aanpak, dat we stagiairs kennis laten maken met de hele gemeente en de goede contacten die we met opleidingen hebben. Daarnaast zijn onze mensen in de organisatie echte ambassadeurs als het gaat om stages.