Emmen heeft toppositie in de Groene Chemie

Drenthe is een serieuze speler in de ontwikkeling naar de Biobased Economy. Op dinsdag 17 maart vond de eerste editie van het Biobased Business Event Emmen plaats.

Zo’n 400 bezoekers zagen de concrete producten die de Biobased Economy al voort brengt. Het Biobased Business Event Emmen richtte zich op ondernemers werkzaam in de groene chemie, waaronder producenten van garens, vezels, kunststoffen en bio-composieten.

Gedeputeerde van de provincie Drenthe Ard van der Tuuk: “ Wij hebben werk gemaakt van de Biobased Economy, nu gaan we werk maken mèt de Biobased Economy. Deze dag is de hefboom! Drenthe heeft een drive om met de behaalde successen werkgelegenheid te creëren. Het is belangrijk dat partijen elkaar weten te vinden, dit Event brengt businesscases verder.”  

o Verdonkschot, directeur Emmtec Industry & Businesspark van Nuon: “Vanuit Emmtec zijn wij erg trots op het feit dat we gastheer zijn van het Biobased Business Event Emmen. We zitten in het hart van de Chemie en laten op deze manier zien welke mogelijkheden wij  allemaal bieden voor bedrijven werkzaam in de Groene Chemie.” Het doel van dit event is om ervoor te zorgen dat partijen zich gezamenlijk inzetten voor het versterken van deze regio. Met onderwijsinstellingen in het  MBO HBO en WO en diverse onderzoeksmogelijkheden, zoals de COCI locatie op het Emmtec terrein, heeft de regio Emmen een toppositie in de Groene Chemie bemachtigd.

Biobased Business Event Emmen vond plaats op het Emmtec Industry & BusinessPark Emmen, in een voormalig nylongarenfabriek. Wethouder Bouke Arends: ”Ik vind het prachtig dat we dit event op deze locatie hebben georganiseerd. In industrieel erfgoed laten we zien wat de toekomst is binnen de groene chemie. Wij zij de koploper in de groene chemie, en dat laten wij hier zien.”  

Op de beursvloer toonden 35 standhouders hun concrete producten. Op het Onderwijsplein ontmoetten de ondernemers hun werknemers van de toekomst. Het Bio-composietenprogramma ging in op de toepasbaarheid van bio-composieten in de bouw. De bedrijvigheid werd gestimuleerd met matchmakinggesprekken en in acht unieke showcases werden de nieuwste ontwikkelingen getoond. Ook Duitse en Belgische bedrijven en onderwijsinstellingen waren vertegenwoordigd op het event. De nadruk op samenwerking en kennisuitwisseling stond daarbij centraal.

Bekijk hier de speciale editie als bijlage van Dagblad van het Noorden

Download GROENE CHEMIE pag.1.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.2.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.3.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.4.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.5.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.8.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.9.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.10.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.11.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.12.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.13.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.14.pdf 
Download GROENE CHEMIE pag.15.pdf

Bron: Emmen.nu