#StemEmmen 'in the spotlights' en maak kans op helikoptervlucht!

Emmen maakt kans op de city.people.light Award 2016. Dit is een prestigieuze prijs van de LUCI Association. Het centrum van Emmen met het vernieuwde Marktplein, het nieuwe Raadhuisplein, de Hondsrugtunnel en de Boulevards, is één van de genomineerden. Op 4 november wordt in Seoel, Zuid-Korea bekendgemaakt of Emmen de publieksprijs en/of de juryprijs in de wacht heeft gesleept. Wethouder Bouke Durk Wilms is bij de prijsuitreiking aanwezig.

Publieksprijs
Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs, waarvoor naast Emmen centrum nog 14 andere projecten zijn genomineerd. De stembus voor deze prijs is inmiddels geopend. De gemeente Emmen roept iedereen op om te stemmen op Emmen via deze link.

Internationale aandacht voor Emmen
Wethouder Bouke Durk Wilms hoopt voor de tweede keer een internationale prijs in de wacht te slepen voor de lichttoepassingen in Emmen centrum: “Het centrum leeft meer dan ooit en dat is mede te danken aan de bijzondere verlichting. Niet alleen overdag is het een mooie plek om te verblijven, maar ’s avonds is het er ook goed vertoeven. Kijk bijvoorbeeld naar het Raadhuisplein: van een donkere parkeerplaats is het een prachtig mooi verlicht plein geworden. Wij weten dat en onze inwoners ook! Het is een ontzettende eer en goed voor de uitstraling van Emmen als dit ook internationaal erkend wordt.

Emmen op reis voor de prijs
Volg wethouder Bouke Durk Wilms tijdens de voorbereidingen op en de reis naar Zuid-Korea. In aanloop naar de prijsuitreiking houdt wethouder Wilms een videoblog bij via het youtube-kanaal van de gemeente Emmen: https://www.youtube.com/GemeenteEmmen.

LUCI Association
LUCI (Lighting Urban Community International) is een internationaal netwerk van ruim 100 leden, bestaande uit meer dan 70 steden van vier werelddelen en andere leden, zoals universiteiten, verlichtingsbedrijven, architecten, lichtdeskundigen, etc. Het netwerk houdt zich bezig met het belang van licht bij stedelijke, sociale en economische ontwikkeling.

Maak kans op helikoptervlucht!

Heb jij op Emmen gestemd? Dan maak jij kans op een helikoptervlucht over het centrum van Emmen! Wat moet je doen? Breng jouw stem uit via deze link, like en deel het bericht op de Facebookpagina van Emmen Maak Het Mee over deze winactie en laat een reactie achter waarom Emmen volgens jou moet winnen. Wie weet vlieg jij binnenkort samen met iemand over het mooie, verlichte Raadhuisplein bij zonsondergang!