Eerste editie van Emmemoriam in het Rensenpark

Zondag 10 februari vindt in het Rensenpark in Emmen een bijzondere tocht plaats. Voor iedereen die een dierbare is verloren is Emmemoriam een herinneringstocht. Op deze manier kunnen nabestaanden hun dierbaren herdenken. Een mooi initiatief van DLE Emmen, Monuta en crematorium Meerdijk in samenwerking met Adevents.

Tijdens de tocht kan men een kei meekrijgen waarop de naam van een dierbare gezet kan worden. Deze kei kan worden neergelegd op een speciale herinneringsplaats in het Rensenpark. Na een aantal maanden zullen de keien door de organisatie naar begraafplaats het Oeverse Bos worden gebracht waar een permanente gedenkplaats zal komen. Ingo Leth biedt in zijn galerie de mogelijkheid om van een kei een klein hunebedje te maken en deze te versieren. Hiervoor zijn speciale workshops waarvoor opgave noodzakelijk is. Meer informatie hierover op www.emmemoriam.nl

Het Stadstheater zal een herinneringsplek worden waar op een scherm een foto of gedicht van een dierbare kan worden getoond, eigen muziek kan worden afgespeeld via een speciale jukebox of een kaarsje gebrand kan worden. Een foto, gedicht en muziekkeuze kunnen worden doorgegeven tot 31 januari via emmemoriam@gmail.com De foto's en gedichten zullen ook langs de wandelroute getoond worden. Tijdens de tocht zal er muzikale ondersteuning zijn en alle galerieën zijn geopend.

Er kan gelopen worden tussen 17:30 en 20:30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.