Eerste buis tunnel Hondsrugweg open

Eerste buis tunnel Hondsrugweg open

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juni gaat de eerste buis van de tunnel Hondsrugweg tijdelijk open voor verkeer in twee rijrichtingen. Vanaf zaterdag kunnen auto’s door de tunnel rijden. Aannemer BAM Civiel Noordoost b.v. kan dan verder werken aan de andere tunnelbuis. Daarna wordt de gehele tunnel afgewerkt. De planning is om de tunnel in december 2014 geheel klaar te hebben. Daarnaast kan door het openstellen van de eerste buis binnenkort begonnen worden met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Centrumplein.

Voordat verkeer gebruik mag maken van de buis is er vanuit de gemeente gekeken of dit kan. Bij de controles is toen geconstateerd dat de buitenste laag van de wand, zogeheten schollen (stukjes van de buitenste laag van de wand) loslaten. Aannemer BAM heeft deze schollen verwijderd. Om nieuwe schollen te voorkomen wordt de wand nat gehouden. Dit is een tijdelijke maatregel, zodat het verkeer gebruik kan maken van de tunnel. De aannemer onderzoekt nu hoe de wanden het beste verder afgewerkt kunnen worden. De gemeente houdt de voortgang continu in de gaten.

Doordat het verkeer vanaf zaterdag door de westelijke tunnelbuis rijdt, verandert de situatie op de kruising Hondsrugweg/Westenesscherstraat/Westerstraat. De tijdelijke rotonde wordt weggehaald. Op de kruising staat 24 uur per dag een verkeersregelaar voor fietsers en voetgangers. Ook dit is tijdelijk, totdat de verkeerslichten weer werken.

23 23 55
223 34 33
2 2 5555

Het is al geruime tijd een bekend gegeven dat een lezer, tijdens het bekijken van de layout van een pagina, afgeleid wordt door de tekstuele inhoud. Het belangrijke punt van het gebruik van Lorem Ipsum is dat het uit een min of meer normale verdeling van letters bestaat, in tegenstelling tot "Hier uw tekst, hier uw tekst" wat het tot min of meer leesbaar nederlands maakt. Veel desktop publishing pakketten en web pagina editors gebruiken tegenwoordig Lorem Ipsum als hun standaard model tekst, en een zoekopdracht naar "lorem ipsum" ontsluit veel websites die nog in aanbouw zijn. Verscheidene versies hebben zich ontwikkeld in de loop van de jaren, soms per ongeluk soms expres (ingevoegde humor en dergelijke).