Drenthe College pakt titel zaalvoetbal Drenthe

Dinsdag 5 februari werd in sporthal Angelslo de Drentse voorronde voor het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal voor mbo-scholen gehouden. Acht herenteams en twee damesteams van verschillende mbo-scholen streden om de titel. Drenthe College ging bij de heren met de titel naar huis en mag Drenthe vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 8 mei in Amsterdam.

Toernooidirecteur en student bij Drenthe College Simone Vollebregt kijkt tevreden terug op de dag. “Er was veel wederzijds respect bij zowel spelers, coaches en scheidsrechters.” Simone vervulde de rol van toernooidirecteur als opdracht voor haar opleiding Sport en Bewegen. 

De mannen waren verdeeld over twee poules van vier teams. De teams streden fanatiek om de winst. De kruisfinales werden gewonnen door teams van Drenthe College Emmen en Alfa-college Hoogeveen. In de finale stonden zij tegen over elkaar. De spanning was om te snijden in de sporthal en uiteindelijk pakte het team van coaches Marco van der Veen & Michel Kerkdijk de winst. Bij de dames won Alfa-college de finale en werd Drenthe College tweede.

Het NK-zaalvoetbal voor mbo-scholen is een initiatief van Platform Bewegen en Sport en de KNVB. Ook in 2019 wordt in iedere provincie een voorronde voor het NK-zaalvoetbal gehouden. Aan de finale NK-zaalvoetbal doen twaalf damesteams en twaalf herenteams mee, de winnaars van elke provinciale voorronde.