Doop van Stenden’s duurzame solarboat tot PREevolution

Stenden in startblokken voor deelname aan DONG Energy Solar Challenge

Op 7 juni 2014 vond de doop plaats van de solarboat van Stenden Hogeschool op het Marktplein te Emmen. De unieke biobasedsolarboot, gemaakt van het duurzame materiaal vlas, werd op het Marktplein in Emmen voor het eerst getoond aan het publiek. Mevrouw Bijl, de vrouw van de burgemeester van Emmen, verrichtte de doop van de boot. De naam van de boot werd daarmee tevens bekend gemaakt: PREevolution.Stenden loopt voorop in onderzoek naar en de ontwikkeling en toepassing van duurzame kunststoffen en bewijst dat met deze solarboat.

Voorafgaand aan de doop hielden de team captains van de beide opleidingen die deel uitmaken van het projectteam van de Stenden Solar Boat een toespraak: Esmee Ronner, van Leisure Management en Rick Scholten, van Werktuigbouwkunde. Vervolgens verzorgde Magic Man (oud-student van Stenden Leisure Management) een leuke show, waarbij hij de champagnefles tevoorschijn toverde waarmee mevrouw Bijl de Stenden Solar Boat kon dopen. Daarbij maakte zij tevens de officiële naam van de nieuwe zonneboot van Stenden Hogeschool bekend. Op het moment van de doop werden er maar liefst 300 duurzame helium ballonnen de lucht in gelaten, om het evenement extra feestelijk te maken.

Tijdens het feestelijke evenement konden geïnteresseerden de solarboat en de technische snufjes uitgebreid bekijken. Tijdens de doop presenteerden de opleidingen Werktuigbouwkunde en Leisure management zichzelf en werden er leuke gadgets uitgedeeld aan de bezoekers.Er zijn studenten en docenten aanwezig die uitleg kunnen geven bij de technische bijzonderheden van de boot en over de opleidingen Werktuigbouwkunde en Leisure Management.

Wie de boot in actie wil zien, kan naar de Dong Energy Solar Challenge komen. Van 28 juni tot en met 5 juli 2014 doet Stenden Hogeschool mee aan de DONG Energy Solar Challenge, waarbij de boten racen van de Blauwe Stad naar Leeuwarden. Gedurende de week leggen de boten 200 kilometer af met verschillende onderdelen.

Ook tijdens de race is het team van de Stenden Solar Boat aanwezig en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten rondom de PREevolution,bekijk dan de site www.stendensolarboat.com of volg ons op Facebook www.facebook.com/stendensolarboaten Twitter@stendensolar.

Doop van de Solar Boot
Doop van de Solar Boot