Debuut voor ‘Kunst in Klazienaveen’ in juni 2020

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2020 wordt voor de eerste keer het evenement ‘Kunst in Klazienaveen’ georganiseerd. De locatie van dit voor deze regio unieke evenement is Wijk- en dienstencentrum de Noorderbreedte.

Mensen zijn om verschillende redenen creatief bezig. Vaak is het een uitlaatklep, een hobby en veel van deze mensen hebben echt talent. Kunstwerken worden vaak binnenshuis gemaakt en krijgen nooit het daglicht te zien. Er zijn mensen die creatief bezig zijn, maar ook mensen die het leuk vinden om de creativiteit van anderen te bewonderen. ‘Kunst in Klazienaveen’ brengt beide doelgroepen met elkaar in contact.

 

“Het evenement is bedoeld om kunstenaars uit de regio, zowel professioneel als amateurs, zichtbaar te maken.”, zegt organisator Astrid Schuitema. Zelf schildert ze al 12 jaar. “Bij kunst moet men echter niet alleen denken aan schilderen. Mensen zijn op veel vlakken creatief bezig.” Schuitema denkt hierbij onder andere aan tekenen, keramiek, sieraden maken, bloemschikken, boetseren en fotografie.

“Voor kunstenaars is het een kans om hun werk tentoon te stellen. Voor kunstliefhebbers is het evenement een kans om geïnspireerd te raken, zelf creatief bezig te gaan, dat ene mooie kunstwerk te kopen of zich aan te melden bij een cursus of workshop.”, aldus een enthousiaste Schuitema. 

Ben jij creatief bezig en wil je dat aan andere mensen laten zien? Meld je dan nu aan!

Kijk voor meer informatie op http://www.astridschuitema.nl/Evenement-Kunst-in-Klazienaveen/