De makers van ‘De Weltmeister’ zoeken foto’s uit 1974

Muziektheatergezelschap Iemandsland brengt na de zomer een nieuwe theaterproductie op de planken: De Weltmeister. Het is voor het eerst dat er in Emmen zo’n grote theaterproductie wordt opgezet. Maar liefst 10 dagen zal dit ruige multimediaspektakel exclusief te zien zijn in het ATLAS Theater Emmen. Iemandsland staat bekend om haar unieke locatietheater producties. Roegzand en de Kronieken van Kapitein Kolk waren grote publiekssuccessen op locatie. Het gezelschap brengt het publiek met De Weltmeister terug naar het jaar 1974. Het jaar van de beroemde WK-finale Nederland – Duitsland, de autoloze zondag, maar ook de komst van de kleuren tv. De makers zijn op zoek naar foto’s uit 1974 met een bijzonder verhaal.

Ruig multimediaspektakel

De Weltmeister is een ruig multimedia spektakel dat laat zien hoe een plattelandsgezin zich in 1974 losmaakt van hun geschiedenis en vooruit kijkt, de toekomst in. Dominees met bakkebaarden, boeren met knaloranjehemden en bankbediendes met het haar voorzichtig over de oren. Uit transistorradio’s schallen Heino, ABBA en Rod Stewart. Niet het seizoen maar de reclame bepaalt wat wordt gegeten en gedronken: Nuts, Exota en Skol. In deze wereld leeft een doorsnee plattelandsgezin. Ze zijn uitbaters van een klein tankstation nabij de Duitse grens. Ze hebben zo hun problemen en proberen uit alle macht wat van het leven te maken.

Unieke reis in de tijd

Het wordt een avondvullende beleving, doorspekt met liedjes die zomaar hits konden zijn, als ze toen waren uitgebracht. Winnaar van de K. Ter laan prijs 2018 en muzikaal leider Bert Hadders zorgt met zijn band voor de muzikale omlijsting. Het publiek reist op een unieke wijze terug in de tijd. Een reis die buiten het theater begint met een ouderwetse grenscontrole en eindigt in een swingend discofeest in Club 1974 met DJ Schmutzige Harry. Door de krochten van het ATLAS theater wordt het publiek naar De Weltmeister gebracht: rauw belevingstheater dat het verhaal vertelt van een eenvoudig gezin en het plattelandsleven in de veenkoloniën in de jaren ’70. 

Foto’s met een verhaal

Muziektheatergezelschap Iemandsland is benieuwd naar uw foto’s uit 1974 met een bijzonder verhaal. Het jaar 1974 was onder meer de tijd van Caraco ijs, Vicky Leandros, Pipi Langkous, Toppop en natuurlijk het WK in Duitsland. Maar misschien ook wel van verhuizen naar een andere  straat, de aanschaf van een nieuwe auto of de geboorte van een kind. Neem een duik in de oude dozen op zolder en deel uw dierbare herinneringen uit de seventies. Stuur uw foto(‘s) met persoonlijk verhaal op naar: deweltmeister@iemandsland.com. De foto’s worden onder meer verwerkt in de aankleding van het theater tijdens de voorstellingen en Club 74 in het ATLAS Theater in Emmen.

Tante uit Amerika (Foto: Carmen Schilstra)
Tante uit Amerika (Foto: Carmen Schilstra)