De Bazuin Schoonebeek wint gouden medaille

Tijdens de Rasteder Musiktage in Duitsland op 1 juli heeft de malletband van De Bazuin zich van haar beste kant laten zien, op dit internationale concours werd in een overwegend Nederlands deelnemersveld een geweldig resultaat behaald. Door maar liefst 90,25 van de 100 punten te scoren werd De Bazuin beloond met een gouden medaille én een 'eervolle vermelding'.

Deze eervolle vermelding wordt verkregen als een vereniging meer dan 90 punten behaald, al met al een fantastische prestatie van deze malletband uit Schoonebeek. De malletband, onder leiding van Theo van Kruistum, bracht een gevarieerd programma bestaande uit 3 muziekstukken en werd door de Duits-Deense jury gewaardeerd met deze hoge punten.

Nadat in 2014 een 2de plaats werd behaald op de Nederlandse Kampioenschappen wilde men ook in het internationale circuit zichzelf eens meten, dat dit gewaardeerd wordt met deze hoge score is natuurlijk een geweldige opsteker voor de hele vereniging. En tevens zet het Schoonebeek weer op de kaart.

Dat De Bazuin veelzijdig is blijkt wel weer; werd er 1 juli op hoog niveau gemusiceerd, zo wordt er op 28 oktober uit een heel ander vaatje getapt. Dan begeeft De Bazuin, met fanfare en malletband, zichzelf in Tiroler sferen tijdens de 2de editie van Oktoberfest Schoonebeek.