De 63e Boortorenwandeltocht in Schoonebeek

In Schoonebeek, een dorp in het mooie grensgebied van Zuidoost Drenthe waar tot op heden nog aardolie gewonnen wordt, vindt op 31 augustus de 63e Boortorenwandeltocht plaats. Een tocht met diverse afstanden tussen de 5 en 40km.

De laatste week van augustus staat Schoonebeek geheel in het teken van festiviteiten als een Jaarmarkt, de Zandstrooisterloop, Kidsrun, Kermis, een Dweilorkestenfestival en op de zaterdag waar het 63 jaar geleden mee begon, de Boortorenwandeltocht.

Deelnemers

Heden ten dage zijn het niet alleen de Schoonebeekers zelf die en masse meewandelen, inmiddels komt men zelfs van tot ver buiten de provinciegrenzen naar het wandeldorp om mee te doen.  Dienden zich  in vroeger jaren veel groepen aan, nu is het vooral de individuele wandelaar die de uitdaging aangaat. Dat de Boortorenwandeltocht daarbij goed staat aangeschreven blijkt wel uit een door de jaren heen constant groot aantal deelnemers. Er kan gekozen worden uit diverse afstanden tussen de 5 en 40km. Onderweg zal Muziekver. De Bazuin de wandelaars van de 5 en km muzikaal ondersteunen en na de wandeling worden de deelnemers in het dorpscentrum feestelijk onthaald.

Inschrijven

Voorinschrijving is mogelijk. In de week voorafgaand aan de wandeltocht kan vanaf 26 t/m 30 augustus  een startkaart gekocht worden bij ‘t Aole Gemientehoes, Kerkeind 1, Schoonebeek, of in dezelfde week tijdens de Jaarmarkt Schoonebeek op de woensdagmiddag/avond  bij de kraam van Stichting Toercommissie. De start is bij: ‘t Aole Gemientehoes, Kerkeind 1,  7761 CL Schoonebeek.

Starttijden

De starttijden zijn:
Van 07.30 – 09.00 uur: 40 km.
Van 09.00 – 11.00 uur: 25 km.
Van 10.00 – 13.00 uur: 20 en 15 km.
Van 13.00 – 15.00 uur: 10 en 5 km.

Uitgebreide informatie over de routes en kosten van deelname is te vinden op onze website www.boortorenwandeltocht.nl