Dankzij heel veel Emmenaren: opbrengst SamenLoop voor Hoop €140.000,-

Twee dagen lang herdenken, lachen, huilen en het leven vieren. Op 6 en 7 juni waren duizenden mensen uit de gemeente bij elkaar om gezamenlijk de SamenLoop voor Hoop te beleven. Om klokslag 16.00 uur gingen 1.100 lopers van start voor de 24-uurs wandelestafette. Voorafgegaan door de Eregasten; kinderen en volwassen die op dit moment vechten tegen kanker of kanker hebben gehad.

Het voorterrein van het FC Emmen stadion was als een festivalterrein. Terwijl er voortdurend artiesten belangeloos optraden op het grote podium werd bij de kraampjes druk gehandeld, waarbij de opbrengst weer was voor de SamenLoop. In de nacht het prachtige live-radioprogramma ‘Huiskamer van de Nacht’ verzorgd door RTV Emmen, voorafgegaan door de indrukwekkende kaarsenceremonie in het donker. Drieduizend kaarsen langs de route om mensen te steunen en geliefden te herdenken.  Op zondag de kinderloop met heel veel kinderen, de burgemeester en circus Carantelli.

Dankzij heel veel mensen uit de gemeente Emmen
Zondag om 16.15 uur maakte Hans ten Cate, de voorzitter van de SamenLoop de voorlopige eindstand bekend. En ondertussen kwam het geld nog steeds binnen. Nu, twee weken later, is duidelijk dat het uiteindelijke bedrag dat het KWF krijgt, na aftrek van alle directe kosten, € 140.000,- is geworden. Deze geweldige opbrengst is het resultaat van alle gezamenlijke inspanningen die door heel veel mensen uit de gehele gemeente is geleverd, zowel door teams, bedrijven, artiesten en vrijwilligers.

Sigrid’s Garden
Zoals gebruikelijk blijft 10% van de opbrengst, met een maximum van € 10.000,-, binnen de eigen gemeente. Sigrid’s Garden, het inloophuis voor (ex) kankerpatiënten en hun familieleden krijgt dus maar liefst € 10.000,- om hun goede werk voort te kunnen zetten.

Dank
Mede dankzij de enorme steun van bedrijven en vrijwilligers is het de Emmense organisatie gelukt de direct te betalen kosten te beperken tot 5% van de opbrengst. Het KWF geeft als richtlijn mee om uit te komen op 10% direct te betalen kosten. De kosten zijn al afgetrokken van de hierboven genoemde € 140.000,- Ook dat zegt veel over de enorme inzet van bedrijven en vrijwilligers!

Om nog even na te genieten, twee linkjes naar films die gemaakt zijn over de SamenLoop door:
Jordi van de Werf Videoproducties : https://youtu.be/yO7dq6WDSP8
En van RTV Emmen: https://youtu.be/qnqyt9s9j2g

Beide prachtige sfeerverslagen van de SamenLoop Emmen.