Wie verdient volgens jou de Cultuurprijs Emmen 2015?

Op vrijdag 8 januari 2016 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Dit vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen in Theater de Muzeval. Deze aanmoedigingsprijs wordt eens per 2 jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Ook nieuwe initiatieven voor het culturele leven in Emmen komen in aanmerking. Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd.  

In een voorgaand jaar werd deze aanmoedigingsprijs uitgereikt aan kunstenares Marloes de Vries. Tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie ontving beeldend kunstenaar Saskia Boelsums  de ‘oeuvre’  cultuurprijs uit handen van de wethouder van cultuur. Deze prijs wordt eveneens 2-jaarlijks uitgereikt. De winnaar ontvangt een kunstwerk en een geldbedrag van € 1.000,. Organisator is de Bibliotheek Emmen.

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen kunstenaars / organisaties voordragen voor deze prijs.                                   

Kent u iemand of een organisatie die voor deze prijs in aanmerking komt? Aanmelden kan tot 22 oktober!

- via het aanmeldingsformulier op de website www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs (Hier is ook het reglement, met daarin de voorwaarden en criteria, te vinden).

- een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar cultuurprijs@bibliotheekemmen.nl of Bibliotheek Emmen,  Postbus 1019, 7801 BA Emmen.

De jury, bestaande uit de winnares van vorig jaar, Saskia Boelsums, cultuurjournalist Joep van Ruiten, Bibian Welbergen namens de KunstBeweging en onafhankelijk voorzitter Hans ten Cate, maakt een selectie uit de aanmeldingen, waarop vervolgens gestemd kan worden.                                                     

Op de website van Bibliotheek Emmen is vanaf 17 november een stemmogelijkheid. De publieks- en jury stemmen bepalen uiteindelijk  aan wie de Aanmoedigings Cultuurprijs Emmen 2015 wordt uitgereikt.