Cbs Het Palet vergroot maatschappelijke betrokkenheid van de leerlingen

Vanaf maandag 9 december zamelen de kinderen en leerkrachten van cbs Het Palet in de Emmer wijk Bargeres geld in voor het Nationaal Ouderenfonds.

Activiteiten

Er zijn verschillende manieren bedacht om geld op te halen voor dit goede doel:

  • Op maandag 9 december bakken de leerlingen van groep 7 kniepertjes samen met de ouderen in woonzorgcentrum Holtingerhof. Deze kniepertjes worden verkocht in de Holtingerhof in het winkeltje.
  • Vanaf maandag 9 december tot en met 19 december kunnen de leerlingen lege flessen verzamelen en inleveren op school. Alle lege flessen mogen worden ingeleverd bij de Boni in Bargeres voor statiegeld.
  • Vanaf maandag 9 december tot en met 19 december kunnen de statiegeldbonnetjes bij de flessenautomaat van de Boni in Bargeres worden gedoneerd aan cbs Het Palet. Er hangt een brievenbus naast de flessenautomaat waar de bonnetjes in kunnen worden gedaan. 
  • Op maandag 16 en dinsdag 17 december bakken kinderen van cbs Het Palet samen met hun opa's, oma's, vaders en moeders kniepertjes. Deze kniepertjes worden op beide dagen verkocht bij beide ingangen van de school van 14.15 uur tot en met 14.45 uur. 
  • Vrije donaties zijn ook meer dan welkom en kunnen in een mooie spaarpot worden gedaan op het podium in de grote zaal van de school, of bij de kleuteringang. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Om de maatschappelijke betrokkenheid van de leerlingen van de school te vergroten gaan een aantal leerlingen in de inzamelingsperiode cupcakes versieren en deze, tijdens thee drinken met de ouderen van de Holtingerhof, aanbieden. Daarnaast wordt er door elke leerling een mooie kerstkaart gemaakt en bezorgd bij de ouderen van de Holtingerhof. De kaarten die over zijn, worden door het Nationaal Ouderenfonds verstuurd naar eenzame ouderen. 

Het Glazen Huis Emmen

Op vrijdag 20 december zullen een aantal leerlingen het totaalbedrag van de inzamelingsactie aanbieden bij het Glazen Huis in Emmen. Het Glazen Huis staat van 19 december tot en met 22 december namelijk in het teken van het Nationaal Ouderenfonds. 

CBS Het Palet
CBS Het Palet