Café Groothuis in Emmen is het beste café van Nederland

Café Groothuis uit Emmen mag zich een jaar lang het beste café van Nederland noemen. De zaak van Jan van Es is uitgeroepen tot nummer één van de Café Top 100 2015. Het is daarmee het eerste Drentse café in de 21-jarige historie van de verkiezing, dat er met het goud vandoor gaat.

Tijdens een feestelijk evenement in het Concertgebouw in Amsterdam is Café Groothuis uit Emmen uitgeroepen tot de nieuwe nummer 1 van de Café top 100. Ruim vierhonderd aanwezigen uit de top van de cafébranche woonden de bekendmaking van de lijst bij. Groothuis is al jarenlang een vaste waarde in de Café Top 100. In 2005 kwam dit eetcafé binnen op nummer 99. Vanaf dat moment klimt de zaak ieder jaar een stukje hogerop. De opvallend grote sprong voorwaarts die vorig jaar werd gemaakt had alles te maken met een flinke verbouwing die in 2012 werd gerealiseerd. Aan de achterkant van het cafégedeelte kwam een nieuwe zaal. Met schuifdeuren afgescheiden van het café. Maar als er extra capaciteit nodig is, zoals afgelopen jaar bij het WK voetbal, is de oppervlakte van het café in een handomdraai verdubbeld.

Jan van Es heeft zowel smaak als een goed gevoel voor de wensen van zijn gasten.

Behulpzaam 
Het viel de jury op dat het interieur niet alleen blinkend schoon is, maar ook uitstekend onderhouden. Van toog tot de  toiletten. Jan van Es heeft zowel smaak als een goed gevoel voor de wensen van zijn gasten. Hardware en software lopen hier naadloos in elkaar over. Groothuis maakte het afgelopen jaar weer indruk omdat het alle gasten - jong of oud, man of vrouw, klein of groot – een warm gevoel van welkom weet te geven. In de editie van 2014 werd al geconstateerd dat iedereen hier echt in de watten worden gelegd en dat werd ook dit jaar weer bewezen.

Ambassadeur 
Het is de eerste keer in de historie van de Café Top 100 dat er een Drentse winnaar wordt aangewezen. Emmen en heel Drenthe mogen volgens de jury trots zijn op deze ambassadeur. De jury rept van 'één grote Groothuis-show' en die wordt na een tweede plek vorig jaar, nu dan uiteindelijk beloond met het welverdiende goud. Café Groothuis is het beste café van Nederland.

Bekijk de complete ranglijst van de Café Top 100 2015

Bekijk ook de prestatie van Jan van Es

Beste Café van Nederland & Jan van Es, Eigenaar Café Groothuis

Café Groothuis van eigenaar Jan van Es is in 2014 door vaktijdschrift Misset Horeca uitgeroepen tot het beste café van Nederland.

Bekijk het hele verhaal