Brandweer Emmen en Veiligheidszorg zetten deuren open

Regio - Brandweer Emmen en Veiligheidszorg Drenthe houden zaterdag 24 september een open dag. Bezoekers kunnen diverse brandweervoertuigen en materialen bezichtigen. Ook zijn er demonstraties op het gebied van hulpverlening en brandbestrijding.

Brandweer Annen is bijvoorbeeld aanwezig met een kantelauto, waarin je je oriëntatie kan testen. Tevens zal Stichting Veiligheidszorg Drenthe toelichting geven over haar werkzaamheden en zijn de brandwondenstichting, politie en schoorsteenveger Fidder aanwezig om demonstraties en uitleg te geven over hun werkzaamheden. Voor de kinderen zijn er veel leuke bezigheden waaronder een luchtkussen.

Bezoekers zijn van 10.00 tot 16.00 uur welkom op het terrein aan de Nijbracht 43a.

Parkeren

Voor de open dag zijn er parkeerterreinen ingericht die worden aangeduid door middel van aanduidingsborden en verkeersregelaars. Bezoekers worden vanaf de parkeerplaats met busjes vervoerd naar de kazerne en weer terug. Op de bezoekersparkeerplaatsen voor de kazerne zijn invalideparkeerplaatsen aanwezig.

Openbaar vervoer

Bezoekers die met de bus willen komen kunnen het best lijn 3 pakken, deze stopt voor de kazerne. Lijn 44 stopt dichtbij de kazerne van Emmen, namelijk ter hoogte van Nijbracht 25.

Bron: Emmen.nu

Foto: Martin Zaagman
Foto: Martin Zaagman