Krijgt Emmen een KFC?

Op een lap grond tussen de Nijbracht en de Rondweg zijn technisch gezien de eerste stappen gezet voor de bouw van de nieuwe vestiging van Kentucky Fried Chicken (KFC). De gemeente Emmen maakte het beoogde terrein al bouwrijp door enkele weken terug al het groen alvast te verwijderen.

De locatie van de KFC is grotendeels bouwrijp gemaakt. (Foto: Rien Kort)
De locatie van de KFC is grotendeels bouwrijp gemaakt. (Foto: Rien Kort)

Volgens ontwikkelaar Jaap ten Hoor, die samen optrekt met de fastfoodketen, kan de eerste schop tegen het einde van april de grond in. ‘Het bestemmingsplan is sinds maandag onherroepelijk geworden, alle benodigde papieren ontvangen we de komende weken.’ Volgende week heeft Ten Hoor een gesprek met alle betrokken aannemers over de start van de bouw.

Knoop doorhakken

De plannen voor de bouw van een filiaal van het in kipspecialiteiten gespecialiseerde restaurant werden al in april 2017 gelanceerd. De eerste steen zou tegen het einde van dat jaar worden gelegd en de opening zou een klein half jaar later plaatsvinden. Gezien de grootte van de gemeente Emmen durfde KFC het avontuur wel aan, vooral met een attractie als Wildlands in de buurt. Het dierenpark heeft indertijd een belangrijke rol gespeeld bij het doorhakken van de knoop. De aanwezigheid van zo’n attractie kon volgens het bedrijf goed uitpakken voor de exploitatie, lieten ze toen weten.

Tijd

De gemeente en de ondernemers dachten tegen weinig protest aan te lopen, aangezien de dichtstbijzijnde straat met bewoning de Zuidbargerstraat is. De bevindt zich aan de andere kant van de Rondweg. Toch kostte het meer tijd dan gedacht om alle benodigde stappen door te lopen. De bestemmingsplanprocedure en uiteenlopende terreinonderzoeken duurden langer dan aanvankelijk van werd uitgegaan. Voorts diende een omwonende een bezwaar in tegen het plan. Alles bij elkaar leverde dat een vertraging op van bijna anderhalf jaar.

De KFC gaat er ondanks alle hordes nu toch eindelijk komen. Het restaurant met drive thru levert ongeveer 55 banen op.

 

Bron: Emmercourant.nl