BLOG: Dit is het échte Emmen!

Let op! Dit is geen nieuwsbericht. Dit is een blogitem en dient te worden beschouwd als de mening van de auteur.

‘Een knuffel voor allemaal’

EMMEN – Verbazingwekkend hoe weinig mensen me hebben aangesproken en hoe weinig ik er van heb gelezen in kranten of op social media. Zelf had ik het eerlijk gezegd ook niet gezien, maar na een tip van een kennis heb ik het meteen teruggekeken en het is werkelijk fantastisch.

Na de kritische geluiden van Brandpunt, Yvonne Kroonenberg, die Blokkerszoon uit de Noorderstraat en de Hokjesman is er nu ineens het EO programma ‘Geloof en een hoop liefde’. De makers gaan op zoek naar de echte verhalen. Verhalen die iedereen bij zich draagt, maar die niemand in het openbaar verteld.

Ja, het is de EO, dus het gaat over God. Maar ook al heb je daar helemaal niets mee, dan nog is dit programma het terugkijken meer dan waard. Zo gaan ze onder andere in gesprek met kunstenaar Ingo Leth, Apotheker Tony van der Berg, Voorzitter Tjeerd Boonstra van WKE, Hotelier Hans ten Cate, Theaterdocente Frannie Homburg, kinderen van ouders die fout waren in de oorlog en portretteren ze de gewone Emmenaar.

Mooie verhalen over het leven in al zijn facetten in Emmen en Zuidoost-Drenthe. Een hele week Emmen zoals Emmen echt is. Ik kom uit een katholiek nest, heb de kerkelijke instantie volledig achter me gelaten en heb geen last van heimwee. Ook ik kijk zelfden tot nooit programma’s van de EO, maar ‘Geloof en een hoop liefde’ is een programma dat je raakt. Elke werkdag van deze week is er een aflevering over onze gemeente.

Heb je het gemist, net als ik, gebruik dan de technieken van deze tijd en kijk alle uitzendingen nog even terug. Veel beter dan dit wordt het niet. Ik moet nog één aflevering zien, maar kan nu al zeggen dat ik er echt van heb genoten en dat ik … ja echt … trots ben op deze Emmenaren.

Zo, en nu een dikke knuffel voor jullie allemaal.

(door: Dennis Schomaker / Uitgeverij Connect)

Bron: http://inzod.nl/blogs/6804/dit-is-het-echte-emmen/