Binnenkort: droneracen in Emmen

Emmen is binnenkort een sport rijker: droneracen. In de tropische kas van het voormalig Noorder Dierenpark Emmen wordt nu gewerkt aan een permanente indoor droneracebaan die op 10 maart zijn deuren opent voor publiek. Droneracen is een vrij nieuwe sport in Nederland. Piloten racen met aangepaste drones die met tot wel 80 kilometer per over de baan vliegen. Op internationaal niveau doen professionele raceteams met wedstrijden mee waar de winnaars prijzengelden mee naar huis nemen die oplopen tot in de in de tien- tot honderdduizenden euro’s. 

De droneracebaan van Emmen gaat de naam Aerial 51 dragen en wordt in stijl van een post-apocalyptische wereld aangekleed.  Aerial 51 wordt daarmee de eerste droneracebaan ter wereld met een eigen thematisering. Volgens de organisatie spreekt dit thema niet alleen de doelgroep aan, maar past ook goed bij het desolate en verlaten staat van de kas. Aerial 51 moet een toevluchtoord worden voor enthousiastelingen, hobbyisten én professionals van jong tot oud.

Vliegen, bouwen en repareren
Het pand waarin de racebaan wordt gebouwd heeft een oppervlakte van 1100m2 en wordt uitgerust met obstakels en elementen waar piloten onderdoor, overheen of tussendoor moeten navigeren. Makkelijk zal het zeker niet worden. Het pand is ruim 10 meter hoog en dus een ideale omgeving waar drone-piloten onbeperkt kunnen vliegen om behendigheid te oefenen en natuurlijk om te racen.  Aerial 51 heeft niet alleen een racebaan, maar ook een volledig ingerichte werkplaats waar piloten hun eigen drones kunnen, bouwen, fine-tunen of repareren.


Drone-events
De organisatie denkt na over de mogelijkheden die het pand biedt om verschillende drone-evenementen te organiseren. Zo wordt er niet alleen nagedacht over (inter)nationale evenementen voor professionals maar ook over workshops, bedrijfsuitjes en dronevliegles. Onder de kas bevindt zich een simulatieruimte waar zogenoemde first-timers in een veilige omgeving kunnen leren vliegen, voordat het echte werkt begint in de kas. Aerial 51 hoopt hiermee een breed publiek van jong en oud aan te trekken en daarmee de sport meer onder de aandacht te brengen in Nederland.

Er worden nu al gesprekken gevoerd met diverse partijen die droneraces en drone-evenementen organiseren om wedstrijden te organiseren bij Aerial 51. De sport neemt toe in populariteit en wordt steeds professioneler. Voor Emmen is dit een mooie gelegenheid om de regio op een unieke manier op de kaart te zetten. 

Op de hoogte blijven van Aerial 51?

Volg ze dan via Facebook, YouTube en Instagram.