Bibliotheek Emmen centrum weer volledig geopend

De Bibliotheek in het centrum van Emmen is weer volledig geopend na een grote onderhoudsklus en herinrichting.

Er werd achterstallig onderhoud aangepakt en de publieksruimtes hebben een opfrisbeurt gekregen. Dit was hoognodig in deze bibliotheek, die sinds 1988 - 31 jaar inmiddels - gehuisvest is in het pand aan het Noorderplein. Het onderhoud was al verschillende keren uitgesteld vanwege een eventuele verhuizing. Zo is de verlichting vervangen door energiezuinige ledlampen en zijn de vloeren vernieuwd.

De toekomst

“Hoe de toekomst er uit ziet weten we niet. We houden nog steeds rekening met een verhuizing. Hierover is nog geen besluit genomen. Daarom hebben we gekozen voor een passend thema: ‘Werk in uitvoering’,” licht directeur Marchien Brons toe. “En we hebben er zoveel mogelijk rekening mee gehouden dat elementen eenvoudig te verhuizen zijn. En mochten we wel gaan verhuizen, dan nog zijn we zo een paar jaar verder voordat het daadwerkelijk gerealiseerd is”.

Eigentijds ontwerp

De bibliotheek ziet er nu weer fris en bij de tijds uit. Het interieur is aangepast aan de veranderende wensen van de gebruikers. Hiervoor maakte OdV interieurarchitecten uit Assen een eigentijds ontwerp. Er zijn nu veel meer zit-  en studieplekken. Voor veel mensen is de bibliotheek een prettige gratis werkplek met goede voorzieningen. De jeugdafdeling is nu in z’n geheel op de 1e verdieping te vinden. Het nieuw ingerichte biebcafé is een fijne plek om gezellig bij te praten, koffie te drinken of te lunchen en natuurlijk ook om de vele tijdschriften en kranten te lezen.

Feestje!

Om de heropening te vieren is er op zaterdag 31 augustus een feestelijke open dag. Het programma wordt later bekend gemaakt. Houd voor praktische informatie de website in de gaten.