Bibliotheek Emmen centrum van 3 t/m 23 juni gesloten

Van 3 tot en met 23 juni is de Bibliotheek in het centrum van Emmen gesloten in verband met groot onderhoud op de begane grond. Na deze 3 weken zijn de andere verdiepingen wisselend niet bereikbaar. De Bibliotheek verwacht op 22 juli weer volledig geopend te zijn. Tijdens de sluiting wordt op specifieke tijden een bibliobus ingezet op het Noorderplein.

Opfrisbeurt

Achterstallig onderhoud wordt aangepakt en de publieksruimtes krijgen een opfrisbeurt. De bibliotheek is sinds 1988 – 31 jaar inmiddels - gehuisvest in het pand aan het Noorderplein. Het onderhoud is al verschillende keren uitgesteld vanwege een eventuele verhuizing en hoog nodig. Nu hangt de bibliotheek bijvoorbeeld nog vol met energievretende tl-verlichting, deze worden allemaal vervangen door energiezuinige ledlampen. Ook de vloeren worden vernieuwd.

“We weten niet hoe de toekomst er uit ziet. De Bibliotheek houdt nog steeds rekening met een verhuizing. Hierover is nog geen besluit genomen. Daarom hebben ze gekozen voor een passend thema: ‘Werk in uitvoering’,” licht directeur Marchien Brons toe. “En we houden er zoveel mogelijk rekening mee dat elementen verhuisbaar zijn.” De kantoren in het pand worden niet aangepakt.

Bibliobus

Tijdens de sluiting wordt op dinsdagavond, woensdagmiddag en zaterdag een bibliobus ingezet op het Noorderplein. Zo kun je alsnog boeken lenen, terugbrengen en reserveringen ophalen. Bovendien kun je terecht in de andere bibliotheken en servicepunten in de gemeente Emmen en bij bibliotheken in de hele provincie.

In de Bibliotheek van Emmen kun je al jaren veel meer dan alleen boeken lenen. De Bibliotheek organiseert diverse activiteiten, geeft trainingen op het gebied van digitale- en taalvaardigheden en zet de deuren regelmatig open voor optredens en tentoonstellingen. De Bibliotheek is er voor persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen is er wat te doen.

Meer informatie

Houd voor praktische informatie de website in de gaten.