Bezoekersaantallen Atlas Theater in Emmen boven verwachting

Er komen dit theaterseizoen meer bezoekers naar het Atlas Theater in Emmen dan voorspeld. De prognose was 50.000 bezoekers over het hele seizoen, maar dat aantal is in januari al gehaald.

"Ik denk dat we de 60.000 bezoekers wel gaan halen", zegt directeur Machteld van der Werf. 

ATLAS Theater (Foto: Robin Giesen)
ATLAS Theater (Foto: Robin Giesen)

Meer voorstellingen


Het is ook de reden dat er voor aankomend theaterseizoen, dat na de zomer begint, meer voorstellingen ingepland staan. Ruim 150 stuks, in plaats van 135 voorstellingen. En wie er optreden, dat is gisteravond bekendgemaakt tijdens de seizoenspresentatie. 

"Een paar dingen die ik eruit haal zijn het Metropole Orkest, de Nederlandse reisopera", zegt de directrice, die straks haar derde seizoen in gaat. "Najib Amhali, Claudia de Breij. Dat zijn wat mooie grote namen. Daar hebben we ook veel vragen over gekregen of die komen."

Het aantal muziekvoorstellingen voor aankomend seizoen is omhoog gegaan naar 43 optredens. "Emmen is zeker weten een muziekplaats. Die voorstellingen worden goed bezocht en we merken ook dat het poppodium dat altijd in Emmen was, gemist wordt."

'Kan altijd beter'

Het seizoen begint in september met tien voorstellingen van de Weltmeister, een productie van theatergroep Iemandsland die alleen in het Atlas Theater te zien is. Het seizoen wordt zoals gewoonlijk, op dit seizoen na, afgesloten door Daniël Lohues.

"Met 150 voorstellingen hoop je ook nog meer mensen binnen te halen, maar er is ook kans dat de bezoekers gespreid over die voorstellingen komen", zegt Van der Werf. "We hopen wel die 60.000 bezoekers aankomend seizoen te halen, of te overbruggen. Het kan altijd beter."

 

(Bron: RTV Drenthe)