Bedrocks uit Emmen wint eerste NK Baseball5

Op 24 februari organiseerde de KNBSB het allereerste NK voor Baseball5. Baseball5 is nieuw in Nederland en geïntroduceerd als spelvorm naast het reguliere honkbal en softbal.

Team van Baseball5
Team van Baseball5
Kampioensfoto Baseball5
Kampioensfoto Baseball5

NK Baseball5 in Utrecht

Baseball5 is een snelle sport zonder knuppels of handschoenen. Het spel kan veel sneller gespeeld worden en het is eigenlijk op elke hoek van de straat of multifunctioneel sportveld te spelen. Daarnaast is indoor ook een mogelijkheid om het spel te spelen.

In Utrecht speelden 16 teams voor de titel in 4 poules. Bedrocks wist de eerste twee poulewedstrijden met gemak te winnen door onder andere sterk verdedigend werk van derde honkman Fernando Acevedo. In de derde poulewedstrijd tegen de Wombats uit Utrecht hadden de Emmenaren wel wat meer moeite, maar Bedrocks wist in de laatst inning toch de winst binnen te slepen. In de halve finale werd Radboud Rangers uit Nijmegen ook in de bloedstollende laatste inning verslagen waardoor de finale een feit was.

De Finale!

In de finale was De Wizards of Boz uit Bergen op Zoom de tegenstander. De score werd geopend door Robin Brandjes, gevolgd door Davey Paulussen. De tweede inning leverden in eerste instantie drie punten op voor de Wizards, maar in dezelfde inning werd het weer rechtgetrokken door Bedrocks middels aanvallend honklopen. In de vierde inning konden Melvin Brandjes en Arjan Koreman de stand op 5-3 brengen. Toen de Wizards in de laatste inning nog twee keer wisten te scoren, was er voor de gelijkmakende slagbeurt voor de Emmenaren nog maar één opdracht. Invaller Harrie van Vondel die de inmiddels geblesseerde Davey Paulussen verving kwam knap op het derde honk door slim gebruik te maken van de onoplettendheid van de tegenstander. Arjan Koreman bracht vervolgens de bal tactisch het veld in waardoor Harrie van Vondel het winnende punt kon scoren en de allereerste titel van Nederland voor het team uit Emmen een feit was, tot grote vreugde van teamcaptain Erik Eilering.