Bakker Bert Kolkman benoemd tot ‘wereldbakker 2014’

Bert Kolkman uit Schoonebeek benoemd tot ‘World Baker 2014’

Tijdens het jaarcongres van de internationale unie voor bakkers en patissiers (UIBC) is bakker en ondernemer Bert Kolkman uit Schoonebeek benoemd tot ‘World Baker 2014’. Kolkman nam de prestigieuze onderscheiding op 2 oktober in ontvangst in het Poolse Poznan, waar het jaarcongres van de UIBC plaatsvond.

Baker of the Year

De onderscheiding ‘Baker of the Year’ wordt jaarlijks toegekend door de UIBC aan vakgenoten die op zowel nationaal als internationaal niveau grote verdiensten hebben geleverd aan het bakkerijambacht. Kolkman heeft een lange staat van dienst en heeft zich met zijn bevlogen persoonlijkheid in de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal ingezet voor de positionering van de ambachtelijke (banket)bakkerij.

Activiteiten

Niet alleen is hij al sinds 1974 bakkerondernemer, maar ook op bestuurlijk vlak is hij al sinds 1983 actief. Op zowel regionaal, nationaal als internationaal niveau heeft hij vele bestuursfuncties bekleed. In 2007 is Kolkman koninklijk onderscheiden voor zijn inspanningen. Momenteel is hij actief betrokken met het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem.

Bakkerij Kolkman

Bakkerij Kolkman heeft 5 vestigingen: