Andere insteek side event van de Vlindermarkten

Kom en maak het mee!

Tijdens de zomermaanden zijn in het centrum van Emmen de jaarlijks terugkerende Vlindermarkten. De Vlindermarkten, georganiseerd door Vitalis,  zijn een combinatie van een warenmarkt, aangevuld met een vlooienmarkt.

Die dag staat het centrum vol met stands. Ook veel ondernemers presenteren dan hun nering.

Dit jaar heeft Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad de sfeer en beleving rond de markt en braderie neergelegd bij RTV Emmen. Dit radiostation, dat te beluisteren is op 107,6 FM, gaat op alle Vlindermarkten live uitzenden.

De samenwerking met dit radiostation is er al langer. Bij de Miss Emmen verkiezing spelen ze een belangrijke rol. Afgelopen jaar was een duo-presentatie met Jorien Renkema en Wouter Koops zeer succesvol, aldus centrummanager Ton. Verder maakt RTV Emmen regelmatig filmpjes van de events op de stadsvloer.

Het idee, dat Wesley Struik van RTV Emmen heeft voor de Vlindermarken, ligt in het verlengde van "SummerSplash". Met dit programma bezoekt het radiostation elke zomer een aantal grote campings en organiseert daar vooral voor de jeugd leuke activiteiten. Het wordt op de Vlindermarktdinsdagen in juli en augustus een leuk spektakel op de stadsvloer. Te denken valt aan springkussens, spellen, en natuurlijk probeert Wesley een aantal prominente BN-ers/zangers naar Emmen te krijgen. Iedereen kan de activiteiten volgen via de Facebookpagina van Emmen Centrum. De vaste locatie vanwaar de uitzendingen plaatsvinden is op het plein bij Tourist Info.

Foto: Erik Eilering
Foto: Erik Eilering