Alles Kids in Drenthe op 16 en 17 juni

Emmen - Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 strijkt Alles Kids in Drenthe voor de achtste keer neer in Emmen. Van het Noorderplein tot het Raadhuisplein: de hele stadsvloer van Emmen wordt omgetoverd tot het grootste gratis kinderfestival van Nederland, voor kinderen van 2 tot 15 jaar. Regionale en landelijke ondernemers, organisaties, verenigingen  en sponsoren zorgen ervoor dat Alles Kids in Drenthe één grote speel- en beleefomgeving wordt waar ieder kind onbezorgd kan spelen. Vorig jaar trok het festival naar schatting 30.000 bezoekers.

De sportievelingen kunnen suppen en bubbelvoetballen, jonge dierenliefhebbers kunnen met alpaca's knuffelen en ponyrijden, de knutselaars kunnen vliegers vouwen en stoepkrijten, de nieuwsgierige kids mogen een kijkje nemen in de ambulance en kunnen spuiten met de brandweer en niet te vergeten: je kunt op de foto met Kabouter Plop of shinen als Frozen-prinses! Dit is lang niet alles wat er te beleven valt tijdens Alles Kids in Drenthe: er doen dit jaar maar liefst 70 deelnemers mee, van attractiepark tot sportvereniging en van dansschool tot kinderdagverblijf.    

Nieuw dit jaar is het Mediaplein: daar bouwt het Atlas-theater een mini-theater en zijn daarnaast de Kinepolis-bioscoop en streekomroep ZO!34 te vinden. Kom een kijkje nemen bij een live radio- en televisie-uitzending en kom dansen en zingen bij het ZO!34 podium, met optredens van Mylene & Rosanne, 4Life, Jeronimo, Alessandro, Sem & Anne, Lindsey Keur en Fource.  

Dit jaar introduceren we nog iets nieuws. Beide dagen om 11 uur kiezen we op het Mediaplein op ludieke wijze een Alles Kids prins of prinses. Hij of zij krijgt een leuke goodiebag, een lunch en kunnen die dag rekenen op een speciale behandeling. Kinderen die kans willen maken op deze VIP treatment moeten er voor zorgen dat ze zaterdag en/of zondag om 11.00 uur bij het podium aanwezig zijn.  

Op zondag 17 juni wordt Alles Kids in Drenthe 2018 om 16:00 uur afgesloten met een spectaculaire parade, waarin alle karakters van het festival hun opmaak maken. Kom dus zwaaien naar Neila & Babu van Wildlands Adventure Zoo, Kabouter Plop van Plopsa Indoor Coevorden, Baba & Bella van Avonturenpark Hellendoorn en nog veel meer!

Klik HIER voor de plattegrond van Alles Kids in Drenthe 2018!
Alles Kids in Drenthe 2018 is op 16 en 17 juni van 11:00 tot 17:00 uur.