81 jaar Dierenpark Emmen in beeld en verhaal door het oog van de bezoekers

Miljoenen kiekjes moeten er zijn gemaakt in de afgelopen 81 jaar in het Noorder Dierenpark Emmen. Foto’s van bijzondere gelegenheden, ontroerende momenten, onverwachte gebeurtenissen, grappige situaties: Vaak is er een verhaal bij, een herinnering. Daar zijn wij naar op zoek. Foto’s in zwart-wit met kartelrandjes tot digitale opnames. En naar de verhalen.

Ze vormen, achter elkaar gezet, een tijdsbeeld van 81 jaar Noorder Dierenpark, vastgelegd door de  bezoekers. Wij willen er in 2016 een tentoonstelling van maken met 81 enorme foto’s. Voor en van iedereen. In de openlucht. De titel: vanToentotZoo.

Volgend jaar verhuist na 81 jaar het Noorderdierenpark naar een nieuwe locatie en verandert in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Een nieuwe naam en een geheel nieuwe opzet. Een historisch moment. De Stichting Pentafoor wil dat niet zomaar voorbij laten gaan. De stichting werkt hierbij nauw samen met het Dagblad van het Noorden.

De 81 geselecteerde foto’s zijn twee maanden te zien in het centrum van Emmen. In de maanden mei en juni 2016 worden de fors uitvergrootte foto’s op de stadsvloer geplaatst. In het gebied tussen de oude dierentuin naar de entree van Wildlands Adventure Zoo. Een tijdreis in beelden en verhalen.

In de afgelopen jaren heeft de Stichting Pentafoor eerder tentoonstellingen verzorgt in het centrum van Emmen “Rondom de Grote Kerk”.

Inzenden foto

Heeft u een bijzondere foto met een herinnering of verhaal erbij, doe dan mee en stuur uw foto en verhaal voor 31 december 2015 naar ons toe en maak kans op mooie prijzen en een prominente plek in de openlucht-tentoonstelling. Inzenden kan via deze website.