60 extra banen door uitbreiding Büter Group

De gemeente Emmen ondersteunt het uitbreidingsplan van Büter Group in Barger-Oosterveld (Emmen). 
Wethouder Bouke Arends: “Het bedrijf blijft in Emmen en de uitbreiding levert ongeveer 60 extra arbeidsplaatsen op. Daar werken we graag aan mee.”

Het bedrijf wil ruim 2,4 hectare uitbreiden direct naast het terrein van Büter Group. De uitbreiding ligt deels op een gemeentelijk perceel en deels op twee sportvelden die gebruikt worden door de voetbalvereniging SVBO. De gemeente Emmen heeft met het bestuur van de voetbalvereniging gesproken over de gevolgen hiervan. Vermindering van twee velden leidt tot intensiever gebruik van de overgebleven drie velden. Dit kan zonder problemen als twee van deze velden voorzien worden van kunstgras. Hier wordt rekening mee gehouden bij de uitvoering van het uitbreidingsplan van Büter Group.

Büter Group
Büter Group bestaat uit een aantal Duitse en Nederlands ondernemingen, gevestigd in het Duitse Haren, Meppen en in Emmen. Het bedrijf in Emmen is sinds 1978 gevestigd aan de Pioniersweg 4 en 15 op het bedrijventerrein Barger-Oosterveld. Büter Group produceert hydraulische cilinders en hydraulische hijs- en liftinstallaties. De vestiging in Emmen is in de loop der jaren uitgebreid en vernieuwd. Het huidige terrein aan de Pioniersweg is circa 1,7 hectare groot en er werken 125 personen. In totaal zijn circa 450 personen werkzaam bij Büter Group.

Bron: www.emmen.nl