6 tips om 2018 goed te beginnen

Het nieuwe jaar is begonnen! Hét moment om te bezinnen en goede voornemens waar te gaan maken. Wij geven je 6 tips om het jaar goed te starten.

Meer bewegen

Wil je graag wat sportiever het jaar door? Kom dan wandelen in het mooie Rensenpark en ga langs bij de kinderboerderij. Of maak een fietstocht door Geopark de Hondsrug. Wil je echt een stok achter de deur? Schrijf je dan alvast in voor het Drenthe Loopfestijn!

Vrienden en familie

Misschien is het al weer een tijd geleden dat je je vrienden en familie hebt gezien en écht tijd voor elkaar hebt gemaakt. De leuke horecagelegenheden in regio Emmen zijn de perfecte plek om gezellig bij te kletsen. Bel je familielid of vriend(in) en plan een afspraak. Of nog leuker, ga eens spontaan bij iemand langs.

Doe iets nieuws

Wil je een keer iets anders doen? Ga dan op ontdekkingstocht door je eigen buurt of naastgelegen dorp of bezoek een van de vele evenementen die door het hele jaar door worden georganiseerd. In Emmen zijn 400 (kleine en grote) evenementen per jaar. Een groot deel daarvan is gratis te bezoeken. In de Uitagenda kun je zien wat er allemaal te doen is.

Doe iets waar je blij van wordt

Waar word jij nou echt blij van? Wandelen in de natuur, knutselen met de (klein)kinderen, fotograferen, theatervoorstellingen bezoeken, uitgaan, Netflix kijken, tijdschriften of boeken lezen, het huis opknappen, koffie drinken of vrijwilligerswerk doen. Het schijnt dat je blij wordt van iets doen voor een ander, en dat brengt ons direct bij de volgende tip.

Maak het mee!

Heb je al langer de droom om een project op te zetten in jouw buurt of dorp? Dan is het nieuwe jaar om mooi moment om daar een start mee te maken! Op de pagina Inwonersinitiatieven zie je een overzicht van een aantal bestaande initiatieven in regio Emmen. Hier kun je alvast wat inspiratie opdoen. 

Ontspan

Als je al deze tips zou opvolgen, dan zijn je dagen tot het einde van het jaar goed gevuld! Daarom is het belangrijk om ook tijd vrij te maken voor ontspanning. Op 15 januari a.s. kun je daar mee beginnen in de Grote Kerk in Emmen. Daar wordt een meditatief-stilte-moment georganiseerd onder de naam 'Naar binnen'. Hier kun je even loskomen van de drukte. Bevalt dat goed? Er is vanaf 15 januari op elke maandag twee keer een meditatief moment. Vanaf 12.00 uur en vanaf 19.00 uur kun je binnenlopen. Meer weten over 'Naar binnen'?