5x Kerst in Emmen Centrum

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! Dit jaar wordt Kerst groots gevierd in het centrum van Emmen. Het weekend van 16 en 17 december staat bomvol leuke activiteiten! Hieronder lees je alvast een voorproefje. Bekijk ook deze pagina over Kerst in Emmen!

Opnames 'Joris’ Kerstboom'

Elk jaar leidt het tv-programma 'Joris’ Kerstboom' van de KRO-NCRV tot bijzondere gesprekken en ontboezemingen. Op zaterdag 16 december strijkt presentator Joris Linssen in Emmen neer met een gigantische kerstboom. Emmenaren kunnen er kaarten, brieven of foto’s inhangen van mensen die veel voor ze hebben betekend. Linssen probeert in een gesprek de verhalen te achterhalen.

De reusachtige kerstboom staat voor de Grote Kerk op het Marktplein. Hier worden de opnames van het populaire kerstprogramma gemaakt. Vanaf 19.00 uur kunnen mensen terecht bij de kerstboom voor de inloop of een fotomoment met de presentator. De uitzending wordt Eerste Kerstdag uitgezonden.

Bron: NRC
Bron: NRC

Bron: Facebook
Bron: Facebook

Optreden Linda Wagenmaker en Koninklijke Militaire Kapel

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een van de 3 professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Samen met musicalster en zangeres Linda Wagenmaker zullen zij op een Passion-achtige manier het kerstverhaal brengen. Dit is ook op zaterdag 16 december, na het fotomoment met Joris Linssen.


Emmen on Ice

Emmen on Ice is dit jaar van vrijdag 8 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018. Een week extra dus! Ook nieuw, het ijsoppervlak wordt 5 meter breder. De speciale baan voor de allerkleinsten blijft en natuurlijk is Emmen on Ice volledig overkapt zodat er in weer en wind kan worden geschaatst. Elementen als schoolschaatsen en met name de curling cup worden vanwege het grote succes wederom georganiseerd. De schaatsbaan zal dit jaar weer op het Raadhuisplein staan, voor het ATLAS Theater.

Bron: Emmen on Ice
Bron: Emmen on Ice

Kerstmarkt in Rensenpark

Zaterdag 16 en zondag 17 december van 10.00 uur tot 17.00 uur zullen de creatieve "parkbewoners" zich presenteren. Het is een bomvol programma met een leuke fair om de meest originele kerstcadeaus te scoren. Het theater naast de kinderboerderij heeft ook een prachtig programma. Verder kun je er kniepertjes bakken, warme chocolademelk met slagroom drinken en heerlijke kerstsnacks eten. Ook zal er een (b)engeltjesrun, doggywalk en livemuziek zijn.


IJssculpturen

Als klap op de vuurpijl staat Emmen Centrum op zondag 17 december van 12.00 uur tot 17.00 uur helemaal vol met prachtige ijsbeelden.

Organiseert jouw wijk, dorp of vereniging ook een kerstactiviteit?

Dan horen wij dat graag zodat we kunnen helpen met de promotie hiervan. Geef het door via info@emmenmaakhetmee.nl.